Teknoloji Google uygulamasına Facebook benzeri haber akışı eklendi

Google uygulamasına Facebook benzeri haber akışı eklendi

20.07.2017 - 11:21 | Son Güncellenme:

Google, iOS ve Android cihazlardaki ana arama uygulamasını, Facebook benzeri bir haber akışı ekleyerek güncelledi. Bu uygulama bu sayede artık kullanıcıların ilgi duyduğu en son haberleri, hava durumunu ve maç skorlarını sunabilecek.

Google uygulamasına Facebook benzeri haber akışı eklendi

Google uygulamasının yeni haber akışı ilk olarak Aralık 2016'da Android kullanıcıları için "önizleme olarak" tanıtılmıştı. Şimdiyse Google’ın mobil cihazlar için geliştirdiği Haberler uygulaması sonunda çıktı.

Haberin Devamı

Haberler uygulamasıyla birlikte gelen Özet Akışı, yayınlanan son güncelleme ile yeniden yapılandırıldı. İnternet geçimişinizi, o güne kadar okuduğunuz içerikleri ve ilgilendiğiniz konuları temel alan uygulama, size hiç bir anlam ifade etmeyen haberleri karşınıza çıkartmayacak.

Google uygulamasına Facebook benzeri haber akışı eklendi

Google konuyla ilgili olarak, "Önemli spor olayları, haberler, ilgi çekici videolar ve müzikler gibi pek çok konuda kartlar göreceksiniz. Artık akışınız yalnızca Google ile olan etkileşiminize dayalı değil, aynı zamanda bölgenizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki trendleri de göz önünde bulunduruyor. Telefonunuzdaki Google uygulamasını ne kadar çok kullanırsanız haber akışınız o kadar iyi olur." dedi.

Kullanıcılar bu günden itibaren, en sevdikleri konulara ilişkin gelişmiş içerik önerileri elde edebilecekler. Örneğin Game of Thrones ile ilgileniyorsanız, "Game of Thrones" terimi için yaptığını arama sonucunda terimin yanındaki Takip Et butonuna dokunmanız yeterli olacak. Bundan böyle ana sayfanız Game of Thrones ile ilgili içerikleri kaçırmayacak.

Haberin Devamı

Yeni haber akışı, ABD'deki iOS ve Android cihaz sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde diğer ülkelere de gelmesi bekleniyor.