Teknoloji Google'ın kablosuz kulaklığı ortaya çıktı

Google'ın kablosuz kulaklığı ortaya çıktı

27.04.2017 - 11:33 | Son Güncellenme:

Son dönemlerde Pixel akıllı telefon ve tablet, Google Home adındaki ev otomasyon ürünü, Chromecast ve ChromeBook bilgisayarlarını kullanıcılara sunan Google, şimdi de kablosuz kulaklığını tanıtmaya hazırlanıyor.

Googleın kablosuz kulaklığı ortaya çıktı

Google I/O 2017 etkinliğinde tüm detaylarının gün yüzüne çıkması beklenen kulaklığın görselleri FCC'de ortaya çıktı. GID5B kod adlı cihazın tasarımı oldukça sade ve metalik bir renk tercih edilmiş. Kulaklığın her iki tarafında da Google logosuna yer veriliyor. Kablosuz olarak tasarlanan kulaklık, AUX kablosu aracılığıyla da kullanılabiliyor. 600 mAh pile sahip olduğu söylenen kulaklığı şarj edebilmek için ses açma kapama tuşlarının bulunduğu yerde bir microUSB girişi bulunuyor. Aktif gürültü engelleme özelliğinin de bulunacağı söylenen cihazın tek bir dokunuşla senkronize olabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Google'ın bu kulaklığı bir cihazın yanında mı yoksa tek başına bir kulaklık olarak mı kullanıcılarla sunacağı bilinmiyor. Prototip bir cihaz olduğundan kulaklığın hiçbir zaman piyasaya çıkmama ihtimali de bulunuyor.