Teknoloji Google'ın Pixel telefonu bir kişinin hayatını kurtardı: Nasıl?

Google'ın Pixel telefonu bir kişinin hayatını kurtardı: Nasıl?

24.02.2021 - 10:39 | Son Güncellenme:

Google Pixel telefonları için zamanında çok farklı özellikler getirerek kullanıcılarını şaşırtıyordu. Telefon serisi şu anda çok önemli geliştirmelere sahip olmasa da Reddit'te paylaşılan bir olayda telefonun 'ilginç bir özelliği' bir kişinin hayatını kurtardı.

Googleın Pixel telefonu bir kişinin hayatını kurtardı: Nasıl

Reddit üzerinden paylaşım yapan Chuck Walker adlı kullanıcı telefonda bulunan 'Pixel Car Crash Detection' yani 'Trafik Kazası Algılama' özelliği sayesinde hayatının kurtulduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Yaşadığı olayı anlatan kullanıcı, bir sürede önce yaşadığı kazadan Google Pixel 4 XL telefonunda bulunan özellik sayesinde yardım ekiplerinin onu kısa süre içinde bulabildiğini ve bu sayede kurtulduğunu söyledi. Sürücü kazadan aşağıdaki görüntüyü paylaştı:

Googleın Pixel telefonu bir kişinin hayatını kurtardı: Nasıl

Yaşanan olayda taklalar atan sürücü, daha sonra bir uçurumdan aşağı düşmüş ve otomobil içinde sıkışmış. Telefonda bulunan özellik ise bu noktada devreye girerek 911'i aramış ve konum bilgisi göndermiş.

Googleın Pixel telefonu bir kişinin hayatını kurtardı: Nasıl

Bu sayede sağlık ekiplerinin onu bulduğunu söyleyen sürücü, yaralarının ölümcül olmadığını ve bu kazayı telefonundaki özellik sayesinde 'ucuz atlattığını' söylüyor. Telefonun söz konusu özelliğini kullanıcılar kolaylıkla açıp kapatabiliyor.