Teknoloji Gülümseyin yeter

Gülümseyin yeter

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fotoğraf çekmek bir zevk ama iyi bir makineye sahipseniz. Şimdi piyasada yepyeni fotoğraf makineleri var.

Gülümseyin yeter

Gülümseyin yeter
Bu makineler öyle marifetli ki! Otomatik ayarları sayesinde netlik ayarıyla uğraşmanıza gerek yok. Üstelik çektiğiniz fotoğrafı anında görme şansınız var. Film al, tak, filmin banyosunu yaptır, bastır derdi yok. Dijital fotoğraf makineleriyle fotoğraf çekmek çok kolay.

Hazırlayan: Berrin HABERVEREN

Anıları CD‘de saklayın
Sony Dijital Mavica ailesinden iki yeni ürün yakında piyasaya çıkacak. Bunlardan ilki MVC - CD1000. Bu fotoğraf makinesi görüntü itibariyle adeta bir kamera. Benzerlerinden farklı olarak fotoğraflarınızı CD ortamına kaydeden ürün otomatik ayarlarıyla da işinizi kolaylaştırıyor. Ürünün özelliklerine gelince: 8 cm CD recordable, 2.1 megapixel çözünülürlük, 10x optik zoom, 20x keskin dijital zoom, sabit çekim, elektronik vizör, yaratıcı kontrol fonksiyonları. Ürünün fiyatı henüz belirlenmemiş.

Herkes kullansın diye

HP PhotoSmart 215, kapsamlı özellikleri ve kolay kullanımıyla ilk defa dijital fotoğraf makinesi kullanacak amatörlere hitap ediyor. Yüksek çözünürlüğe sahip PhotoSmart 215 ile kaliteli fotoğraflar alınabiliyor. Dijital odaklama özelliğiyle yakın çekimlere kolaylık sağlayan ürünün renkli LCD ekranı çekimin sonucunu anında görme olanağı tanıyor. HP PhotoSmart 215 dijital fotoğraf makinesi 40 fotoğraf kapasiteli CompactFlash bellek kartına ve görüntülerin hızlı yüklenmesini sağlayan bir USB kablosuna da sahip. Bunların yanı sıra üründe bulunan otomatik flaş, otomatik odaklama ve poz değiştirme, otomatik tarih ve zaman kaydı ile kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Fiyatı: 259 dolar + KDV.

Fotoğraf tutkunlarına özel

Romar, profesyonel çekimler yapmak ve usta bir fotoğraf sanatçısı olmak isteyenlere Epson Photo PC 3000Z fotoğraf makinesini sunuyor. 3 kademe optik ve 3 kademe dijital zoom‘u bulunan Epson Photo PC 3000Z, 16 MB belleğe de sahip. Mac ve PC uyumlu bu makinede sesli mesaj kaydetmek de mümkün. 368 gram ağırlığındaki makinede 155 poz (standart modunda) saklanabiliyor. Ürünün diğer özellikleri ise şöyle: 4.1 mega pixel (2544x1904 pixel) yüksek çözünürlük, 1.8 inç LCD ekran, 16 MB Compact flash bellek, USB port yapısı, TV bağlantısı, hızlı ve sürekli çekim modları, dahili otomatik flaş, 10 saniye ile 24 saat arasında önceden belirlenmiş sıklıklarda programlanabilir ışık ayarı. Fiyatı: 2061 DM + KDV.

En hafif fotoğraf makinesi
Canon, DIGITAL IXUS ile mükemmel renk, detay ve kaliteyi sunuyor. Bu makine 2x zoom lens ile geniş alan çekimlerinden portreye kadar her şeyi detaylı olarak çekebiliyor. DIGITAL IXUS‘da bulunan 4x telekonvertör ve kameranın 2x optik lensi 8x zoom sağlıyor. Makinede bulunan dijital ekran çekimleri anında izleme imkânı tanırken akıllı netlik sistemiyle kompozisyona uygun pozlama ve netliği otomatik olarak yapıyor. 190 gram ağırlığındaki makine PC ve Mac uyumlu. Ürünün Fiyatı: 1981 DM

Yazarlar