Teknoloji Hangi iPhone’u satın almalıyım? - iPhone satın alma rehberi

Hangi iPhone’u satın almalıyım? - iPhone satın alma rehberi

31.12.2018 - 09:20 | Son Güncellenme:

Bu yıl üç yeni iPhone piyasaya sürüldü. Apple, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ile 2018'de bir iPhone satın almayı daha da karmaşık hale getirdi. Aklınızdaki sorular ise ihtiyaçlarım için için en iyi iPhone hangisi, eski model ucuz iPhone’lardan satın alsam işimi görür mü, iPhone’u yurt dışından mı satın almalıyım? Fiyatları, özellikleri ve daha fazlasını karşılaştırdığım iPhone satın alma kılavuzunda pek çok sorunun cevabını bulacaksınız.

Hangi iPhone’u satın almalıyım - iPhone satın alma rehberi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hangi iPhone’u satın alınacağınıza karar vermek her zaman zor olmuştur. Hangi ekran boyutu sizin için en iyisi veya ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var? Eski bir model seçerek para biriktirmeli veya en son çıkan iPhone XS, XS Max veya XR'a mı geçmelisiniz?

En başta şunun yanıtını da vereyim, yeni bir iPhone satın almak için uygun bir zaman mı? 2018 için yıllık iPhone etkinliğini gerçekleştirildi. Yani yeni çıkan bir iPhone satın aldığınızda, uzun süre üstüne model gelecek mi diye endişelenmenizde gerek yok. İndirime girerler mi derseniz, bu ihtimal tabi ki de var ama yüksek oranda olacağını zannetmiyorum.

iPhone için en iyi ekran boyutu hangisi?

Mevcutta beş farklı boyutta iPhone var: 4.7, 5.5, 5.8, 6.1 ve 6.5inç. En çok sevdiğin sizin kişisel tercihiniz. Ben büyük ekranlı telefonlardan yanayım. Daha iyi bir teknolojilerde 5.5, 5.8 ve 6.5inçlik modellerde bulunabilir.

Haberin Devamı

Buna ek olarak, ekran ne kadar büyük olursa, daha iyi videolar ve oyunlara da sahip olacaksınız. Hangi iPhone boyutunun size için en uygun olacağından emin değilseniz, bir Apple Store'u ziyaret edip, yerinde deneyebilirsiniz.

Ne kadar depolama alanına ihtiyacım var?

Bu soru, satın almadan önce düşündüğünüz en önemli olanlardan. Burada ne kadara ihtiyacınız olduğunu düşünmeniz önemli. Çünkü iPhone’lara ek depolama alanı eklemenizi sağlayacak bir microSD kart yuvası yok. 32GB büyükbir depolama alanı gibi görünse de, özellikle çok sayıda uygulama ve oyun indirmek istiyorsanız, bunun ne kadar hızlı bir şekilde bittiğine şaşırabilirsiniz.

Yine de, çoğu insan için 64GB yeterli olacaktır. Bu nedenle, daha yüksek kapasiteye para vermeden önce, bundan daha fazlasına ihtiyacınız olup olmadığını dikkatlice değerlendirin. Mevcut telefonunuza ve gerçekte ne kadar alana ihtiyacınız olduğunu belirlemek için şu an kullandığınız depolama alanını inceleyin.