Teknoloji Hard Disk Ne Demek? Hard Disk İle Ssd Arasındaki Fark Nedir?

Hard Disk Ne Demek? Hard Disk İle Ssd Arasındaki Fark Nedir?

22.03.2021 - 15:01 | Son Güncellenme:

Bilgisayar, içerisinde çeşitli depolama türleri bulunmaktadır. Hard disk de bu depolama türleri arasında yerini almaktadır. Hard disk nedir? Hard disk ile SSD arasında ne gibi farklar bulunmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hard Disk Ne Demek Hard Disk İle Ssd Arasındaki Fark Nedir

Bilgisayarlar, verileri depolamaya ihtiyaç duyan makinaları arasında bulunmaktadır. Bilgisayar veriyi iki şekilde depolayabilir: kısa dönemli ve uzun dönemli. Bilgisayarın uzun dönemli depolaması hard disk parçası ile mümkün hale gelmektedir. Bundan dolayı hard disk bilgisayarlarımızda en önemli parçalar arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Hard Disk Nedir?

 Hard disk, veri depolaması amacıyla kullanılan manyetik kayıt aletidir. Diğer bir adıyla sabit disk olarak da bilinmektedir. Hard disk içerisine atılan veriler, silinene kadar burada tutulur. Böylelikle bilgisayar içerisindeki verilere istenildiği zaman erişilebilir. Tüm bilgisayarlar, hard disk veya SSD parçasına sahiptir ve aktif olarak kullanır.

 Hard Disk ile SSD Arasındaki Fark Nedir?

 Hard diskler büyük depolama alanlarına sahip olsa da eski yöntemlere göre çalışmakta olan bir disk türüdür. Bundan dolayı yavaş disklerdir. Ancak SSD ise çok daha hızlı şekilde çalışma imkanına sahiptir. SSD ile de uzun dönemli depolamalar yapmak mümkündür. Ancak SSD, yazma hızı çok daha yüksek olduğu için hard diske kıyasla çok daha yüksek performans gösterebilmektedir. Bundan dolayı modern cihazlarda SSD’lere yer verilmektedir.