Oyun Dunyasi Hideo Kojima’nın “Konami’den Ayrılıyor” Dedikoduları Yanıtlandı

Hideo Kojima’nın “Konami’den Ayrılıyor” Dedikoduları Yanıtlandı

20.03.2015 - 11:58 | Son Güncellenme:

Yıllardır oyun dünyasının bir parçası haline gelen ve son hayali olan Silent Hills projesinden sonra Hideo Kojima'nın başı Konami'den ayrılıyor haberleriyle belada. Yayılan bu dedikoduların nedeni, Konami'nin yaptığı duyurularda Hideo Kojima'nın isminin yer almaması. Hatta Hideo Kojima'nın bazı Twitter hesaplarında, Konami logoları bile kaldırılmış durumda.

Hideo Kojima’nın “Konami’den Ayrılıyor” Dedikoduları Yanıtlandı

Yıllardır oyun dünyasının bir parçası haline gelen ve son hayali olan Silent Hills projesinden sonra Hideo Kojima’nın başı “Konami’den ayrılıyor” haberleriyle belada.

Yayılan bu dedikoduların nedeni, Konami’nin yaptığı duyurularda Hideo Kojima’nın isminin yer almaması. Hatta Hideo Kojima’nın bazı Twitter hesaplarında, Konami logoları bile kaldırılmış durumda. Durum böyle olunca Konami ve Hideo Kojima’nın yollarını ayırdığı düşünüldü. Ancak aradan çok zaman geçmeden konuyla ilgili açıklama, Konami’den geldi.

Konami, Kojima’nın MGS’yi geliştirmeye devam edeceğini ve kendilerinin de onu desteklediklerini açıkladı. İleride konuyla ilgili tekrar bilgi vereceklerini de ekledi.

Her ne kadar Hideo Kojima ve Konami’nin yolları ayırmadığı düşünülse de Gamespot’a verilen röportaj akılları karıştırmaya devam ediyor. Röportajda “Metal Gear Solid 5’deki işi biten Bay Kojima ve üst yönetim Konami’den ayrılacak” denildi, hatta kontratlaırnın bu yılın Aralık ayında sona ereceği de belirtilmişti.

Bakalım gelecekte neler olacak, Kojima gerçekten firmadan ayrılacak mı? Bekleyip göreceğiz.