Teknoloji Holografik ekranlı Hydrogen One'ın prototipleri ortaya çıktı

Holografik ekranlı Hydrogen One'ın prototipleri ortaya çıktı

04.08.2017 - 11:13 | Son Güncellenme:

Profesyonel kamera üreticilerinden RED'in Hydrogen One adını verdiği ve tıpkı bilim kurgu filmlerindeki gibi holografik ekranla gelen telefonunun prototipine ait video Youtube'ta paylaşıldı.

Holografik ekranlı Hydrogen Oneın prototipleri ortaya çıktı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Profesyonel kamera üreticisi RED'in holografik ekrana sahip ve ilk ürünü olacak Hydrogen One adlı modeliyle akıllı telefon pazarına gireceğini sizlere aktarmıştık. Holografik ekranla nesneler üç boyutlu olarak görüntülenebilecek ve interaktif oyunlar oynanabilecek. Şimdiyse cihazın prototiplerine ait görüntüler MKBHD adlı Youtube kanalında paylaşıldı.

Yayınlanan videoda gösterilen prototipler çok işlevsel değil, ancak gerçekte nasıl görüneceğine dair ipuçları veriyor. Videonun çoğunluğu iç bileşenleri olmayan prototip model üzerine odaklanıyor ancak tasarım hakkında oldukça bilgi veriliyor.

Holografik ekranlı Hydrogen Oneın prototipleri ortaya çıktı

Hydrogen One, 5.7 inç holografik ekrana ve özel tasarlanmış üç boyutlu ses sistemine sahip olacak. İki ve üç boyutlu nesneler ekranda holografik olarak görüntülenecek. Marka tarafından, kullanıcılar için holografik içerikler üretilecek. RED firmasının ürettiği .h4v adındaki hologram görüntü formatı desteklenecek. Bunlara ek olarak sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik için tam destek sunulacak. Hydrogen One modüler bağlantı girişinden Red'in Scarlet, EPIC ve Weapon kameralarıyla eşleşebilecek. Telefonda ayrıca USB-C portu ve microSD kart girişi yer alacak.

Haberin Devamı

Videoda hologram görüntünün nasıl olduğu gösterilmiyor, ancak MKBHD daha önce gördüğü hologram görüntülerden çok fazla etkilendiğini söylüyor. Videonun sonunda görülen kamera modülü ise akıllı telefonlarla olan fotoğraf deneyimini bambaşka bir noktaya taşıyabilir gibi duruyor.

İki farklı versiyon ile satışa sunulacak cihazın alüminyum versiyonu 1195 dolar, titanyum versiyonu ise 1595 dolar fiyat etiketine sahip. Hydrogen One'ın 2018'in ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.