Teknoloji HP liderlikteki 11. yılını kutladı!

HP liderlikteki 11. yılını kutladı!

06.03.2013 - 11:08 | Son Güncellenme:

Araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre bilgisayar ve yazıcı alanlarında Türkiye’de 11 yıldır kesintisiz olarak en çok tercih edilen marka olan HP, artık kurumsal ve bireysel tablet çözümlerinde de iddialı.

HP liderlikteki 11. yılını kutladı

Türkiye’deki 200’e yakın iş ağıyla bilgisayar ve yazıcı segmentinin lider şirketi HP, 11 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü liderliğini 5 Mart Salı günü İstanbul The Hall’da kutladı. Etkinliğe katılanlar en son HP ürün ve teknolojilerini keşfetme olanağı da buldu.

Haberin Devamı

11 yıldır Türkiye’nin tercihi hep HP

IDC rakamlarına göre 2012 yılında laser ve inkjet yazıcıların da dahil olduğu toplam yazıcı pazarında HP yüzde 47’lik pazar payıyla lider durumda bulunuyor. HP 2012 yılı toplam bilgisayar pazarında da yüzde 15,2’lik pazar payı ile lider konumda. HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Ertuğ Ayık etkinlikte yaptığı konuşmada “Kullanıcılarımızın bizi 11 yıl boyunca kesintisiz lider yapması, ürün satmakla kalmayıp satış öncesi, sırası ve sonrasında, yani sürecin tamamında müşteri memnuniyeti yaratan servislerimizin başarısını gösteriyor” dedi.

Yeni segmentlerde de hep HP

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Ertuğ Ayık’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik demo alanında yapılan ürün ve teknoloji keşfiyle sürdü. Keyifli akşam rock grubu Malt ve DJ Cihan Aksoy’un performanslarına da sahne oldu.

Haberin Devamı

HP’nin Türkiye’de sergilediği kesintisiz başarının sırrını “‘10’ rakamı kadar olgun ve güçlü, ‘1’ rakamı kadar taze ve heyecanlı vizyon” olarak açıklayan Ertuğ Ayık, HP’nin lideri olduğu PC ve yazıcı segmentlerinin ardından yeni duyurulan tablet modelleri ile bu pazarda da iddialı olduğunun altını çizdi.

“Dünyanın ilk ve tek kurumsal tableti HP ElitePad 900’ü Türkiye’nin dev şirketleri kullanacak”

2012’de kurulan HP Küresel Mobilite İş Ünitesi ile iş dünyasındaki tablet ihtiyacını karşılama çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Ayık sözlerini şöyle sürdürdü: “İş dünyası için ürettiğimiz yeni ElitePad 900, sıradan tabletlerin ötesine geçerek dizüstü bilgisayar olarak da kullanılabiliyor. Yakında finans, havayolu, bankacılık ve ilaç gibi sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük şirketlerinde ElitePad 900 tabletlerimizin büyük bir ilgiyle kullanıldığına şahit olacaksınız. HP ElitePad 900 dünyanın ilk ve tek kurumsal tableti. SAP ve Oracle gibi BT ortamlarına kolaylıkla entegre olması ve bilinen Windows uygulamalarına uyum sağlaması verimlilik açısından büyük avantaj doğuruyor. İş dünyasının en önemli değerleri olan bilgi ve veriyi mükemmel bir şekilde korumasının yanında askeri dayanıklılık testlerinden de başarıyla geçmiş bir ürün.”

Haberin Devamı

“Tüketici tabletinde de varız”

Ertuğ Ayık yeni duyurulan Android işletim sistemli HP Slate7 ile tüketici tabletlerinde de iddialı olduklarını belirtti. Tüketiciler ve kurumlar arasında büyüyen tablet ihtiyacını karşılama adına HP’nin işletim sistemleri konusunda geniş bir çeşitlilik sunmayı sürdüreceğini ifade eden Ayık, HP Slate7 için şunları söyledi: “Yeni HP Slate7 tüketici tableti segmentine çetin bir giriş noktasını temsil ediyor. Yeni tabletimiz tüketicilerin HP’den beklediği ve alışık olduğu servis ile destek kalitesini barındırıyor. 17,78 cm boyutunda yatay ekranı ve 368 gram ağırlığıyla HP Slate7 ideal bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor.”

Türkiye’nin başarı öyküsü: Foxconn-HP ortaklığı

HP, teknoloji devi Foxconn ile kurduğu işbirliği çerçevesinde Çorlu’da üretim yapıyor. Çorlu’daki fabrika sayesinde en son teknolojileri en hızlı şekilde Türkiye'nin farklı noktalarına sunabilen HP, Türkiye için özel üretilen 600B model masaüstü bilgisayarlar ile tüm dünyada örnek gösteriliyor.

Haberin Devamı

Foxconn projesi ile Türkiye’nin yatırım için ne kadar elverişli bir bölge olduğunu kanıtladıklarını ifade eden Ertuğ Ayık şunları ekliyor: “Gelişen pazarlara yönelik tedarik zincirinin merkezi konumunda olan Çorlu’daki fabrikada ayda 100 bin adet bilgisayar üretiliyor. Yapılan üretimin yüzde 15’i Türkiye için yapılırken Afrika, Katar, Dubai, Mısır ve Suudi Arabistan’a satılan HP masaüstü bilgisayarlar yine bu fabrikada üretiliyor. HP - Foxconn işbirliği pek çok yabancı yatırımcıda ülkemize dair güven hissi yaratıyor. Türkiye’ye has kalifiye insan gücünü ve kaliteli iş yapış süreçlerini tüm dünyaya gösterme başarısı göstermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde kapasiteyi artırmak için analizler yapıyoruz.”