Teknoloji HTC O2’de Snapdragon 820 Yer Alabilir

HTC O2’de Snapdragon 820 Yer Alabilir

19.08.2015 - 09:41 | Son Güncellenme:

One M9 modeli ile beklediği ilgiyi bulamayan HTC, şimdiyse O2 modeli üzerine yoğunlaştı. Cihaz adına çıkan son dedikodular haberimizde... Bu yıl görücüye çıkan ve satışları ile ne yazık ki bekleneni...

HTC O2’de Snapdragon 820 Yer Alabilir

One M9 modeli ile beklediği ilgiyi bulamayan HTC, şimdiyse O2 modeli üzerine yoğunlaştı. Cihaz adına çıkan son dedikodular haberimizde... Bu yıl görücüye çıkan ve satışları ile ne yazık ki bekleneni veremeyen One M9 modeli, tasarımın aynı oluşundan tutun da işlemcisine kadar pek çok noktada eleştirilmişti. Gelen yorumları dikkate alan HTC, anlaşılan yeni amiral gemi modelinde işleri epey ilerletecek. Zira ortaya atılan iddialar, firmanın oldukça üst düzey bir cihaz üzerinde çalıştığını söylüyor. Daha öncelerde HTC One M10 ismiyle anılan fakat şimdilerde HTC O2 olarak adlandırılan yeni modelde Snapdragon 820 işlemci seti kullanılacak. Qualcomm ile çalışmayı sürdüren HTC, şirketin geliştirdiği tepe yonga setini tercih ederek üstün performans sunmayı hedefliyor. 4 GB RAM'in yer alacağı cihazda ayrıca Adreno 530 grafik işlemcisi de bulunabilir. Snapdragon 810 setinde epey sorunlar bulunuyordu. Özellikle cihazların aşırı ısınmasına yol açan ve hatta kapanmasına kadar zincirleme tepkiye neden olan 810, bünyesinde taşıdığı sorunlardan güncellemelere rağmen kurtulamadı.

Haberin Devamı

Çareyi yeni işlemci modelinde arayan Qualcomm, sorunlardan ders çıkararak 820 üzerinde çalışıyor. Elbette Snapdragon 820'nin sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde çalıştığını şimdiden söylemek yanlış olacaktır, bunlar sadece tahminler ile sınırlı. 2016 yılının başlarında görücüye çıkacağı belirtilen HTC O2, gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa sunulabilir. Gözler HTC'ye dönmüş durumda. Firma henüz çıkan dedikodular hakkında bir açıklama yapmadı. Eğer yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, takipte kalın.