Teknoloji Hyperloop One, ultra hızlı taşımacılık sisteminin ilk testini gerçekleştirdi

Hyperloop One, ultra hızlı taşımacılık sisteminin ilk testini gerçekleştirdi

14.07.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

Elon Musk'ın en son teknoloji ulaşım sistemi Hyperloop One'ın  gerçek boyutlu ilk testi başarıyla sonuçlandı. Yapılan çalışmalarda Hyperloop One’ın saatteki hızının 112 km’yi aştığı belirtildi.

Hyperloop One, ultra hızlı taşımacılık sisteminin ilk testini gerçekleştirdi

Hyperloop One, ilk testini 12 Mayıs'ta vakumlu bir ortamda gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen testte manyetik havalandırmayı ve manyetik leviteyi kullanan araç, Nevada'daki özel test parkurunda saatte 70 km hıza ulaşmıştı. Hyperloop One sonradan dizayn edilen yeni bölmesinin de görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Yaklaşık uzunluğu 28 feet olan Hyperloop, alüminyum ve karbon fiberden yapıldı. Hyperloop One'ın kargo ve insan taşımacılığını süpersonik hızda gerçekleştirmek için elektromanyetik gücü ve mag-lev teknolojisi kullanılarak tasarlandığı belirtildi. Test, teorik olarak Los Angeles'tan San Francisco'ya yolcuları 30 dakika içinde götürebilecek.

Hyperloop One, ultra hızlı taşımacılık sisteminin ilk testini gerçekleştirdi

Hyperloop One kurucularından Shervin Pishevar yaptığı bir açıklamada, “Gerçek bir vakum yaratarak 60 km yüksekte uçma hissini yakaladık, adeta gökyüzünü bir tüpe taşıdık. 100 yıldan uzun bir süredir ilk kez, yeni bir ulaşım modu yaratıldı” dedi. Geçtiğimiz Nisan ayında duyurduğu 500 metre uzunluğundaki "DevLoop" test pistinin yapımına başlayan Hyperloop One, gelecek aylarda DevLoop'da "yeni nesil bileşenler ve yazılımlar" için testler yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Las Vegas'ın dışındaki bir çölde DevLoop test pistinde gerçekleştirilen denemede, test aracının manyetik kaldırma sistemini kullanarak 70 mil hızına ulaştığı ve yaklaşık 2 G’lik bir artış gösterdiği kaydedildi. Sonraki testlerde Hyperloop One'nın daha geniş bir pistte, daha hızlı bir test yapacağı söyleniyor.

Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya, İsveç, Hollanda, İsviçre, Moskova ve İngiltere'deki fizibilite çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor.