Teknoloji Instagram, platforma sesli ve görüntülü arama özelliklerini ekleyebilir

Instagram, platforma sesli ve görüntülü arama özelliklerini ekleyebilir

02.03.2018 - 10:40 | Son Güncellenme:

Instagram'a kısa süre sonra sesli ve görüntülü arama özellikleri gelebilir. Instagram ve Instagram Direct Android uygulamalarında keşfedilen bazı izler, bu özelliklerin çok yakında kullanıcılara sunulacağına işaret ediyor.

Instagram, platforma sesli ve görüntülü arama özelliklerini ekleyebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Instagram'ın daha önce video ve sesli arama özellikleri üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Instagram ve Instagram Direct Android uygulamalarında keşfedilen bazı izler, sesli ve görüntülü arama özelliklerinin çok yakında kullanıcılarla sunulacağına işaret ediyor.

Bu özellikler dair izler, uygulamaların APK'sındaki dosyalarda görüldü. Söz konusu dosyalar, “call.png”, “video_call.png” ve “action_call.png” gibi isimlere sahip. Uygulama geliştiricileri, yeni özellikleri devreye sokmadan önce ilgili dosyaları önceki sürümlerde uygulamalarına yerleştirebiliyor. Bu yüzden Instagram’ın sonraki sürümlerinde sesli ve görüntülü arama özelliklerini platformuna ekleyeceği yönünde söylentiler artıyor.

Snapchat, üç yıldır görüntülü arama özelliğine sahip. Instagram, görüntülü arama özelliğiyle Snapchat ile arasındaki farkı bir adım daha kapatmış olacak.