Teknoloji Instagram'ın yeni trendi Kirakira+ adlı uygulama! Peki Kirakira+ ne işe yarıyor?

Instagram'ın yeni trendi Kirakira+ adlı uygulama! Peki Kirakira+ ne işe yarıyor?

01.11.2017 - 14:28 | Son Güncellenme:

Instagram’ın yeni trendi Kirakira+ adlı uygulama. Kirakira+ adlı mobil uygulamanın bu kadar popüler olmasının nedeniyse sağladığı ışıltı efektleri ve son zamanlarda ünlüler moda bloggerları, makyaj sanatçıları videolarında sıkça kullanılması.

Instagramın yeni trendi Kirakira+ adlı uygulama Peki Kirakira+ ne işe yarıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Instagram'da feed'inizi kaydırırken, yeni bir eğilim dikkatinizi çekmiş olabilir. Ünlüler, moda blogcuları ve makyaj sanatçıları videolarına gerçek zamanlı, değiştirilebilir parıltılar eklemeye başladı. App Store’da en çok satın alınan uygulamalar arasında yer alan ve Kirakira+ isimli bir uygulama aracılığıyla yapılan bu filtreler, 0.99 dolar karşılığında satın alınabiliyor.

Instagramın yeni trendi Kirakira+ adlı uygulama Peki Kirakira+ ne işe yarıyor

Parlak elbiseler, göz kamaştırıcı göz farı ya da yüksek topuklu ayakkabılarla videolara ayrılmış olan efekt, Instagram filtresi veya Instagram öyküleri için ayrılmış değil. Kirakira+, parlak veya metalik bir şey belirleyip, bu nesne için gerçek zamanlı animasyonlu parıltılar ekleyerek çalışıyor.

Instagramın yeni trendi Kirakira+ adlı uygulama Peki Kirakira+ ne işe yarıyor

Kirakira+, hem hareketsiz görüntüler hem de videolar için kullanılabiliyor. İki yıldır hizmet veren uygulama, son zamanlarda App Store'un üst kısmına doğru fırladı. Kendall Jenner, onu Halloween kostümünü sergilemek, model Rosie Huntington-Whitely biraz ışıltı eklemek, Eva Chen ise her zaman kullanıyor. Uygulama ön ve arka kamera çekimlerinin yanı sıra flash açıkken ki çekimlerde de çalışıyor.