Teknoloji Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

06.04.2018 - 14:20 | Son Güncellenme:

Intel NUC, kompakt ve özelleştirilebilir bir kasa içinde şaşırtıcı miktarda güç sağlayan mini bir bilgisayar. Bizim incelediğimiz model ise Intel NUC7i3BNH Mini PC. Bu ufaklık, 7. nesil 2.7 GHz Intel Core i3-7100U işlemci ve 32 GB'a kadar RAM desteğiyle kompakt bir sistem oluşturmanızı sağlıyor. O halde Intel NUC7i3BNH Mini PC'nin detaylı incelemesine yakından bakalım.

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Intel NUC’un kullanımı çok farklu durumlar için olabilir. İster yeni bir ofiste kullanmayı düşünün, isterseniz evde kullanılabilecek küçük bir PC isteyin, Next Comp of Computing (NUC), her türlü senaryo için kullanılabilir. Çünkü işlem gücü boyutundan fazla.

Intel NU, bir masanın üzerinde veya oturma odasındaki bir TV'nin yanında dikkat çekmeyen türden bir bilgisayar. Hatta ekranların ve dolapların arkasına da monte edilebilirsiniz. Kullanımı,hedeflerinizin ne olduğuna ve uygulanmasıyla ne kadar yaratıcı olmak istediğinize bağlı.

Eğer NUC’u daha önceden zaten biliyorsanız, kendinden daha büyük bir sistemin sorumluluklarını üstlenebilen küçük bir formu olduğunu da biliyorsunuzdur. Bu cihazla küçük boyutlarda (111 mm geniş, 115 mm derinliğinde ve 49 mm boyunda) ama çok sayıda işleme gücü ve uygun bağlantı noktaları içeren bir sistem elde ediyorsunuz. Üzerinde dört USB 3.0 (ikisi arkada, ikisi önde), bir adet USB 3.1 Type-C, HDMI 2.0, Gigabit Ethernet ve MicroSDXC kart yuvası bulunuyor. Aynı zamanda 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.2 de sizlere sunulanlar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Intel, çeşitli ev ve iş gereksinimlerine uyması için NUC'a daha fazla işlevsellik eklemenin bir yolunu da bulmuş: değiştirilebilir kapaklar. NUC'un kapağı sadece farklı renkler veya özel görünümlerle değil, aynı zamanda ekstra özellikler ekleyen kapaklarla da değiştirilebiliyor.

Varsayılan olarak NUC, ünitenin yanındasıradan siyah bir kapak ile geliyor. NUC ile ne yapmayı planladığınıza bağlı olarak, bu kapağı teorik olarak, seçtiğiniz bir işlevi ekleyen bir kapakla değiştirebilirsiniz. Bu, bir NFC modülü, kablosuz şarj pedi veya daha fazla bağlantı noktası olabilir. Bunlar, üçüncü tarafların sağlayabileceği şeylerin sadece birer örneği.

Intel'in kendi alanında değiştirilebilen kapaklar için dosyaları olduğu için, birçok özel yapımcının ilgisini ve özellikle de 3D baskıya geçmenizi sağlayan ilginç bir yenilik.

Herhangi bir üçüncü tarafa ait kapağı test edemedim. Bu nedenle, NUC’un üstte eklenmiş olan bu ek işlevsellikten bazılarının nasıl kullanıldığını sadece hayal edebilirim.

Haberin Devamı

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Bizim kullandığımız model, günlük ofis uygulamalarını, multimedya ve iletişim görevlerini yürütmek için yeterli güce sahip 7. Nesil 2.4 GHz Intel Core i3-7100U işlemciye sahip.

NUC'u önceden oluşturulmuş bir birim olarak satın almadıkça, geri kalanını kendiniz eklemelisiniz. BuradaRAM modülleri ve depolama alanından bahsediyorum.

NUC7i3BNH, 32GB'a kadar DDR4 2133 MHz bellek yongasına sahip iki adet SODIMM yuvası ile geliyor. Dahili depolama için, yüksek kapasiteli 2.5 inç sabit sürücü ile birlikte ultra hızlı M.2 SSD'yi takmanıza olanak veren iki depolama seçeneği ile donatılmış.

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

2.5 inç SSD ve HDD'leri 9.5’e kadar tutmak için bir sürücü bölmesi var. mm uzunluğunun yanı sıra SATA veya PCIe tabanlı SSD'leri 80 mm'ye kadar çıkabilen bir M.2 yuvası. İsteğe bağlı bir depolama sürücüsü takıldığında, Windows 10 veya Linux gibi bir işletim sistemi kurmanız gerekiyor.

Cihaz aynı zamanda monitörlerinize 4K görseller sunan yerleşik Intel HD Graphics 620 yonga setini desahip. 4K’da 10 Gb / s'ye kadar hız sunan Type-C portunun rolü de var. Multimedya deneyimini tamamlamak için 7.1 kanal surround ses sağlayan kulaklık girişiniz de mevcut. Diğer önemli bağlantılar arasında klavye, fare, yazıcı ve harici depolama sürücüsü için dört adet USB 3.0 bağlantı noktası bulunuyor. . Cihazı HDMI’dan bir TV’ye ya da monitöre de bağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Kablolu bağlantıların yanı sıra Bluetooth 4.2 ile sisteme kablosuz olarak hoparlör, fare veya diğer Bluetooth destekli cihazları bağlayabilirsiniz.Buna ek olarak, Intel NUC’a e 65W duvara takılabilir adaptör güç sağlıyor.

NUC’ta sevdiğim şeylerden biri, SATA3 bağlantı noktasına sahip 2.5inç sürücü yuvasına sahip olması. Maliyetleri düşürmek ve genel olarak hızlı bir sistem performansı endişeniz olmasa da bu, mütevazı bir sabit disk kurabileceğinizi ifade ediyor.

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Kullandığım işletim sistemi Windows 10’du. Eğer işletim sistemini kendiniz yüklemek isterseniz USB’yi kullanabilirsiniz. İsterseniz Linux sürümünü de kullanabilirsiniz. Sadece BIOS ayarlarını ve Intel'in sitesindeki tüm gereksinimleri kontrol ettiğinizden emin olun.

Haberin Devamı

4GB RAM ve 80GB M.2 tabanlı SSD, günlük bilgisayar ve eğlence ihtiyaçlarımı karşılamam yardımcı oldu. Netflix ve NBA League Pass gibi isteğe bağlı video servislerini kolayca izleyebildim. Günlük iş görevlerim için fotoğrafları ve çoklu görevleri düzenlemek hiç sorun değildi.

Intel NUC Mini PC inceleme: Değiştirilebilir sistem ve kompakt gövde

Daha fazla fotoğraf veya video düzenleme için, daha fazla RAM ve daha hızlı bir SSD ekleyebilirsiniz. Ancak bu PC'nin gerçekten zor olan görevler için tasarlanmadığını unutmayın. Sisteme SanDisk Extreme Pro SSD eklediğimde, performans hem okuma hem de yazma için 500MBps'nin üzerine çıktı.

Sistemi serin tutmak için, arka taraftaki fanın yanı sıra, kenarlarda bulunan çok sayıda hava deliği var. Normal ortam gürültüsüne sahip tipik bir odada cihaz, fark edilir bir ses çıkarmıyor. Çıkardığı ses sadece en sessiz ortamlarda duyuluyor.

Core i3 (Core i5 ve i7 modelleri de var) işlem gücü sunan küçük bir bilgisayara ihtiyaç duyan herkes bu cihazı tercih edebilir. Sizlere özelleştirilebilir RAM ve depolama alanı da sunuyor. Tasarım anlamında ise değiştirebilen kapaklara sahipsiniz. Değiştirebilen kapaklar düşüncesinin üçüncü taraf üreticiler tarafından araştırılması gereken ilginç bir konu olduğunu düşünüyorum.