Teknoloji İnternet Kullanılamıyor Hatası Neden Olur, Çözümü Nedir?

İnternet Kullanılamıyor Hatası Neden Olur, Çözümü Nedir?

23.07.2020 - 16:49 | Son Güncellenme:

Akıllı cihaz veya bilgisayarlardan Wifi'ye bağlanılsa bile internet bağlantısında problem yaşanabilmektedir. Bazı durumlarda bilhassa telefonlarda “İnternet Kullanılamıyor” ikazıyla karşılaşmaktayız. Bu sorunu çözmek için birtakım çözümler denenmektedir. Peki, internet kullanılamıyor hatası neden olur? Çözümü nedir? İşte, detaylar.

İnternet Kullanılamıyor Hatası Neden Olur, Çözümü Nedir

Günümüzde hemen hemen bütün işlerimizi internet üzerinden yapmaktayız ve internet kesintisi tüm işlerin bölünmesi manasına gelmektedir. İnternet kullanılamıyor hatası, akıllı cihazın veya bilgisayarın internete bağlı gözükmesi ancak internet erişiminin olmaması anlamına gelmektedir.

İNTERNET KULLANILAMIYOR HATASI NEDEN OLUR?

Haberin Devamı

Bilgisayar ya da telefonun internet ağına bağlı görünmesine rağmen internet erişimi olmaması durumuna internet kullanılamıyor hatası denilmektedir. Cihaz Wifi ağına bağlansa bile devamlı olarak IP tanıma döngüsünde takılıyordur. Bu durumun birçok sebebi olabilmektedir. Kimi hallerde aygıt internet ağına bağlanmış gözükse de güç tasarruf modaları veya önbellekle ilgili sorunlardan dolayı sizi yanıltabilmektedir. Kimi hallerde ise sorun internet servis sağlayıcı veya internet ağ elemanlarıyla alakalı olabilmektedir.

İnternet Kullanılamıyor İkazının Nedenleri;

Telefonun ağ bağlantılarını otomatik anımsaması sağlayan önbelleğin temizlenmesi gerekli olabilir.

Telefonun uyku veya güç tasarrufu modu kablosuz bağlantıyı engelliyor olabilir.

Haberin Devamı

Kablosuz bağlantının IP yapılandırılması kusursuz çalışmıyor olabilir.

İnternet hizmet sağlayıcının otomatik DNS sunucuları kusursuz çalışmıyor olabilir.

Modemle alakalı kablosuz ayarlarında problem olabilir ve tekrardan yükleme gerekebilir.

Kablosuz bağlantının kullandığı kanalın değiştirilmesi gerekebilir.

İnternet Kullanılamıyor Hatası Çözümü Nedir?

İnternet kullanılamıyor hatasıyla ilgili basit çözümlerin denenmesine rağmen problem hala devam ediyorsa internet hizmet sağlayıcısıyla iletişime geçerek durumu bildirebilirsiniz.

Modemi kapattıktan sonra 10sn kadar bekledikten sonra modemi yeniden açmayı deneyin. Şayet diğer aygıtlarda problemsiz bağlantı kuruluyor ise muhtemelen sorun telefonla ilgilidir. Diğer aygıtlarda da sorun yaşanıyorsa internet bağlantı elemanlarıyla alakalı bir sorun yaşanıyor demektir.

İnternet kullanılamıyor hatası için değişik çözümler şöyledir;

İnternet kullanılamıyor hatası telefonun kablosuz önbelleği temizlenerek çözülebilir. Bu işlemle önceden kaydedilmiş olan ağlar ve şifreler silindiği için önbellekten kaynaklı sorun çözülmüş olur. Telefonda internet kullanım hatası meydana getirebilecek bir sebep de güç tasarruf modunda telefonun güç tasarrufu hedefiyle kablosuz bilgilerini ve kullanımını kısıtlamış olabilir.

Haberin Devamı

İnternet kullanılamıyor hatası kimi zaman IP veya DNS sunucularıyla alakalı olabilir. Bu durumda ayarlı IP yerine Statik IP yazmak veya DNS ayarlarını değiştirmek çözüm olabilir.

Modem ara yüzüne girerek modem kurulumunuzu resetleyerek ayarlarınızı yenileyebilirsiniz. Modem resetleme işlemini modem üzerinde bulunan tuş ile yapabilirsiniz. Ayrıca modem ara yüzüne giriş yaparak wifi ayarları bölümünden kullanılmakta olan kanalı değiştirebilirsiniz.