Teknoloji İnternette aile kavgası

İnternette aile kavgası

21.03.2006 - 08:06 | Son Güncellenme:

20 yaşındaki Claire Williams'ın bir türlü toplayamadığı odası, babasının açtığı sitede fotoğrafların yayımlanmasından sonra düzene girdi. Kızına odasını toplatmayı başaramayan baba, çareyi oda fotoğraflarını internette yayımlamakta buldu. Şimdi kızı da, babasının 'utanç' anlarını aynı yolla afişe ediyor

İnternette aile kavgası

Guardian/BBC

CUMBRIA - Baba-kızın 'dağınık oda' savaşı internete taşınınca, tüm dünyanın zevkle izlediği bir intikam meselesi haline geldi. Kızının odasının her zaman düzensiz ve karışık olmasından bıkan bir baba, çareyi odanın fotoğraflarını çekip kurduğu web sitesinde yayımlamakta buldu. Bu hareket işe yaradı, ancak şimdi öç alma sırası kızına geçmişti!

Baba nasihati: Ayıpla onu!

Britanya'da bilgisayar mühendisi olan 48 yaşındaki Steve Williams, sadece kızının ne kadar dağınık olduğunu sergilemek için, odanın fotoğraflarını içeren bir web sitesi kurdu. Shameit.com (Ayıpla onu) isimli sitede Williams, karısı ile birlikte kızlarının düzenli olması için gereken her şeyi yaptıklarını belirtti.

Baba Steve Williams'ın ifadesine göre, çift, kızlarına yeni gardırop almış, fazla eşyaların odadan çıkarılması ve odanın yeniden dekorasyonu için fırsat vermişlerdi, ancak oda yine de toplu değildi.

İnternette aile kavgası
Fotoğrafların internette yayımlanması, etkisini çok çabuk gösterdi ve 20 yaşındaki Claire odasını topladı. Hatta bu, ailenin 16 yaşındaki oğlu Michael'a da ders oldu. Michael kaderinin aynı olmasından korkarak odasını düzenledi.

Aslında aile içi bir çekişmenin sonucu olarak hayata geçirilen site, o kadar çok ilgi gördü ki, ilk iki hafta içinde Shameit.com adresini 40 bin kişi ziyaret etti.

Çevresindekileri ayıplayarak, onları daha düzenli veya temiz olmaya teşvik etmeyi amaçlayan siteye Japonya'dan Yeni Zelanda ve Güney Afrika'ya kadar pek çok ülkeden de fotoğraflar yağmaya başladı, halen de gelmeye devam ediyor.

Aile kavgasında rövanş Gazete ve dergilere demeçler veren baba, kızı için "Odasını internette görmekten mutlu olmadı, ama sonuçta işe yaradı" diyordu. Bilmediği ise, kızının ondan öç alma planları kurduğuydu!

'Aile kavgası'nın rövanşında, işletme bölümü öğrencisi olan Claire, babasını utandırabilecek başka fotoğrafların bulunduğu bir web sitesi yarattı. Babasının, kendisinin durumuna acıyan arkadaşları ile işbirliği yapan genç kız, onun bir partide kadın çantasıyla dans ederken görüldüğü sarhoş fotoğraflarını sitesinde yayımlamaktan çekinmedi. Üstelik, ailedeki tek 'dağınık' kişinin kendisi olmadığını göstermek için, babasının garajının fotoğraflarına da yer verdi.

Şimdi, babanın buna cevabı ne olacak bilinmiyor, ancak web sitesinin daha çok ilgi göreceği kesin.