Apple iOS 11, iPhone ve iPad pillerini iOS 10'a göre iki kat daha hızlı boşaltıyor

iOS 11, iPhone ve iPad pillerini iOS 10'a göre iki kat daha hızlı boşaltıyor

25.09.2017 - 10:23 | Son Güncellenme:

Cihazlarınızı iOS 11'e güncellediyseniz, pilinizin endişe verici bir oranda hızla boşaldığını fark etmişsinizdir. Apple'ın geçen hafta yayınladığı iOS 11'in, önceki versiyona göre iki kattan fazla pil tüketimine sebep olduğu ortaya çıktı.

iOS 11, iPhone ve iPad pillerini iOS 10a göre iki kat daha hızlı boşaltıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Wandera isimli mobil güvenlik firması tarafından yapılan araştırmaya göre, mobil işletim sistemi iOS 11'in önceki versiyona göre iki kattan fazla pil tüketimine sebep olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf, galeri ve Siri'ye çeşitli yenilikler getirmesinin yanı sıra, artırılmış gerçeklik özelliğini destekleyen Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11'in yüklendiği telefonlarda bazı uygulamalar da çalışmıyor.

iOS 11, iPhone ve iPad pillerini iOS 10a göre iki kat daha hızlı boşaltıyor

iOS 11'in Apple cihazlarında ne gibi bir etkiye sahip olduğunu belirlemek için Wandera, iOS 11 ve iOS 10'u çalıştıran ağlarında ortalama 50 bin orta ve ağır iPhone ve iPad kullanıcısını inceledi.

Wandera'nın verilerine göre, bir iOS 10 cihazının yüzde 100 pil ömründen yüzde 0'a düşmesi ortalama 240 dakika sürüyor. iOS 11'in ortalaması 96 dakika. Bu yüzde 60'lık düşüş, şarj tutmakta zorlanan eski cihaz kullananlar için kesinlikle ölümcül bir etkiye sahip.

Haberin Devamı

İki kat fazla pil tükettiği için şikâyet alan Apple ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.