Apple iOS 11'deki belge tarayıcısı özelliği nasıl kullanılır?

iOS 11'deki belge tarayıcısı özelliği nasıl kullanılır?

27.09.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

iOS 11 ile birlikte gelen en iyi özelliklerden biri de belge tarayıcısı. Peki işinizi bazı durumlarda oldukça kolaylaştıracak belge tarayıcısı özelliği nasıl çalışıyor?

iOS 11deki belge tarayıcısı özelliği nasıl kullanılır

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın iOS 11 güncellemesindeki en kullanışlı hilelerden biri de Notes uygulaması içindeki belge tarayıcısı. Kaydetmek veya işaretlemek istediğiniz bir kartvizite, makbuza veya başka herhangi bir belgeye iPhone'unuzu veya iPad'inizi tutarak onu dijitalleştirebilirsiniz. Bu amaçla şimdiye kadar üçüncü taraf uygulamaları kullandıysanız muhtemelen Apple'ın kendi çözümü lehinize olabilir. Peki iOS 11 ile gelen belge tarayıcısı özelliği nasıl çalışıyor, kullanılıyor?

Apple'ın dahili tarayıcısını kendiniz denemek için, Notlar'ı açın. Herhangi bir notun içinde klavye üstündeki "+" simgesini tıklayın. Açılan menü birkaç seçenek sunacak, bu da nota fotoğraf veya kroki eklemek için kullandığınız araç. "Belgeyi Tara" seçeneğine tıklayın.

Haberin Devamı

Buna dokunduğunuzda, kamera açılır ve dijitalize etmeye çalıştığınız herhangi bir dokümanı işaret etmenizi ister. Ancak simgelerin en üst sırasına dikkat edin. Varsayılan ayarlar belgeleri renkli olarak yakalar. Ancak, gri tonlamalı veya siyah beyaz tercih ederseniz, orada üç daire simgesine dokunup değiştirin. Ayrıca temelde sadece sıradan bir resmi bir belge taraması olarak optimize etmeden bir "fotoğraf" seçeneği de var.

Dokümanı hemen yakalamak için deklanşör düğmesine dokunabilirsiniz. Deklanşöre kendiniz basarak çekimi yapıp, daha sonra taramak istediğiniz belgenin köşelerini işaretleyerek sabitleyebilirsiniz. Ya da iPhone veya iPad'inizi belgeye odaklanmış bir şekilde birkaç saniye basılı tutun ve eliniz sabitken uygulama belgeyi algıladığında otomatik olarak çekimi gerçekleştirebilir.

Taramaları Notlar uygulamasında, üçüncü taraf bir uygulamaya da kayıt edebilirsiniz. Belgeyi olduğu gibi kayıt etmek yerine üzerinde bazı düzeltmeler yapabilir ya da notlar ekleyebilirsiniz.