Teknoloji iOS mu, Android mi?

iOS mu, Android mi?

09.05.2012 - 15:00 | Son Güncellenme:

Çok sık karşılaştırılan iOS ve Android'i, bir de bu açıdan değerlendirin...

iOS mu, Android mi


Newzoo şirketi Amerika, İngiltere, Almanya ve Fransa'da yaptığı araştırmalardan yola çıkarak mobil oyun piyasasının iç yüzüne açıklık getirdi. Araştırmaya göre, Amerika'da mobil oyun oynayanların sayısı 75 milyondan 101 milyona yükseldi. Bunlardan yüzde 69'u oyunları akıllı telefonlarından oynarken; yüzde 21'i ise tabletten oynamayı tercih ediyor.

Ücretli oyun oynayanların sayısında da büyük artış görüldü. Amerika'da bu sayı 37 milyona kadar yükselmiş durumda. Böylece mobil oyun piyasası, bir yıl daha çift haneli rakamlara ulaşmış oldu. Mobil oyunların tercih edildiği mecralar Avrupa ve Amerika'da farklı olsa da; gelir anlamında, bütün ülkelerde iOS tabanlı oyunlar Android'i geçmiş durumda. Amerikalı oyun severler iOS oyunlara, Android oyunlardan ortalama beş dakika daha fazla vakit harcıyor.


Android'i uçuran cihaz...

Amerika'da 19 milyon mobil oyuncu, oyunları iPhone'larında oynuyor. iPod Touch'ta oynayanların sayısı ise 18 milyon. Tabletlerinde oynamayı tercih eden 12,7 milyon Amerikalı da iPad kullanıyor. Gelir dağılımına bakacak olursak, yine Apple'ın üstünlüğü göze çarpıyor.

İstatistikleri değerlendiren Newzoo Genel Müdürü Peter Warman'a göre Apple'ın ekonomik gelir konusunda bu denli başarılı olmasındaki en büyük faktör; kullanıcıların, kredi kartı bilgilerini sorunsuz bir biçimde kendi hesaplarına aktarabiliyor olmaları. Warman, Google ve Microsoft dahil, müşterilere kusursuz bir satın alma deneyimi sunan bu hizmetle çok az şirketin başa çıkabileceğini belirtiyor.

Yine Warman'ın değerlendirmelerine göre; piyasaya sürüldükten yalnızca üç ay sonra Kindle Fire, Android'in Amerika'daki gelir payını ikiye katlamıştı. Görünüşe göre İngiltere'de de durum bundan farklı değil.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar