Teknoloji iOS ve Android'e Rakip Geldi!

iOS ve Android'e Rakip Geldi!

04.07.2013 - 08:30 | Son Güncellenme:

Hemen hemen her alanda güçlü rakiplere sahip olmak, her ne kadar zor şartları beraberinde getirse de, hem mücadele etmeye hem kendinizi geliştirmeye hem de bulunduğunuz alanda rehavete kapılmamanıza yardımcı olur.

iOS ve Androide Rakip Geldi

Bu bakış açısı aslında gelişmesi ve hızla büyümesi ile bir nebze de olsa doğruluğunu kaybetmiş durumda. Başka bir deyişle, mobil pazarı yöneten dışında güçlü bir rakibin olmayışı bu sistemleri rehavete itebilecekken, aksine daha çok çalışmaları ve sürekli yeniliklerin bizlere sunulması ile çoğu doğru bildiğimiz kavramlar değişim göstermekte.

Haberin Devamı

Bugün sizlere müjdeleyeceğimiz haber ise veya ile kendisini sınırlandırmak istemeyenlere sunulan yeni, IOS ve alternatif olacak bir mobil işletim sistemi.

Şimdilik IOS ve oldukça güçlü bir rakip olacakmış gibi bir izlenim yaratan Linux tabanlı mobil işletim sistemi Firefox OS tarafından geliştirildi. için izlediği yönteme benzer bir strateji uygulayan Mozilla ise geliştiriciler için sunduğu ‘ZTE Open’ ve ‘Alcatel OneTouch Fire’ telefonlarını yaklaşık 90 dolara satılmaya başladı.

Şimdilik mobil işletim sistemi konusunda kar elde etmeyi amaçlamayan Mozilla, geliştiriciler için yeni modeller ile çok yakında pazarda yeni ürünleri ile mobil pazarına ses getirmeye başlayacak gibi görünüyor.

İlk etapta İspanya, Polonya, Kolombiya, Venezüella ve Brezilya gibi ülkelerde hemen hemen her gelişmenin büyük bir çoğunluk tarafından sorgusuzca kabul edilmesi sebebi ile pilot ülkeler seçen Mozilla, mobil pazardaki kullanımın oldukça dikkat ekici seviyelerde olduğu Türkiye’de ise hamle yapmak için hazırlanıyor. Yukarıda adı geçen ülkelerde telefon kampanyalarına dâhil olarak adını duyurmaya çalışan Mozilla’nın ülkemizde hangi cep telefonu operatörleri ve üretici firmayla anlaşma yapacağı şimdilik sır.

Haberin Devamı

Pazarda çoktan kendi kitlesini oluşturmayı başaran IOS ve Android’e karşı yeni mobil işletim sistemi konusunda biraz geç kalınmış olsa da, doğan yeni alternatiflerin pazarı çok daha dinamik, yenilikçi ve yaratıcı kılacağı da bir gerçek.