Teknoloji iPad kamerasını fiziksel bir butona dönüştürdüler

iPad kamerasını fiziksel bir butona dönüştürdüler

19.10.2017 - 10:40 | Son Güncellenme:

Astropad adlı çizim uygulamasını yapan Astro HQ adlı firma, son uygulamasını iPad’in kamerasını butona dönüştürdü. Kameraya dokunduğunuzda ekran üstünden bir panel çıkıyor ve tekrar dokununca yok oluyor.

iPad kamerasını fiziksel bir butona dönüştürdüler

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPad uygulamalarının fiziksel bir butonla ilişkileri ne yazık ki yok. Bir uygulama geliştiricisi ise bu soruna bir çözüm buldu. Astropad adlı çizim uygulamasını yapan Astro HQ adlı firma, son uygulamasını iPad’in kamerasını butona dönüştürdü. Kameraya dokunduğunuzda ekranda bir panel görünüyor. Tekrar bastığınızda ise kayboluyor. Bu, denetimleri ekranın dışına çıkartıp yer tasarrufu yapmak açısından gerçekten akıllıca bir fikir.

iPad kamerasını fiziksel bir butona dönüştürdüler

Tabii ki, bu yaklaşım büyük bir dezavantajla geliyor. Kamera açık kalmalı ve tüm süreci analiz etmeli. Bu da pil kaybına ve kişisel güvenlikle ilgili sorunlara neden olabilir. Ancak firma bu uygulamanın bataryanın yüzde birini harcadığını, kamera için de görüntünün "içeri giren herhangi bir veriyi görememek noktasına" getirmek için uğraşıldğını iddia ediyor. Astro, pil ömrü konusunda kameranın düğmesinin herhangi bir zamanda iPad'in CPU'sunun yüzde 1'inden daha az bir kısmını kullandığını ve böylece teorik olarak uygulamanın ötesinde büyük bir gerginlik yaratmayacağını söyledi. Bununla birlikte bu özellik tercihe bağlı olacak. İstenildiği zaman kaptılabilecek.

Haberin Devamı

Kamera butonu uygulaması Astro’nun iPad’i kablosuz Mac ekranına çevirme projesi olan Luna’nın bir parçası. Luna uygulamasının Mayıs ayında çıkması bekleniyor. Astro, yarın kapanacak olan kampanyanın bir parçası olarak Kickstarter’da proje başlattı. Uygulama halihazırda hedeflediği miktarın 20 katını kazanmış durumda.