Teknoloji iPad mini’ye Elveda Diyoruz!

iPad mini’ye Elveda Diyoruz!

22.06.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

Birinci jenerasyon iPad mini'yi almak gibi bir isteğiniz mi var? O hâlde elinizi çabuk tutmanız gerekebilir. Zira şu sıralar özellikle fiyatıyla dikkat çeken tablet, resmi kanallardan kaldırıldı; yani iPad mini'nin satışı durduruldu. Kardeşleri...

iPad mini’ye Elveda Diyoruz

Birinci jenerasyon iPad mini'yi almak gibi bir isteğiniz mi var? O hâlde elinizi çabuk tutmanız gerekebilir. Zira şu sıralar özellikle fiyatıyla dikkat çeken tablet, resmi kanallardan kaldırıldı; yani iPad mini'nin satışı durduruldu. Kardeşleri iPad mini 2 ve iPad mini 3 ile arasında daha düşük çözünürlüklü ekran (1024 x 768) ve TouchID'nin olmayışı gibi temel eksikleri bulunan cihaz, işlemci olarak da yaşını başını bir almış olan Apple A5 kullanıyor (bu SoC, aynı zamanda iPhone 4S ve iPad 2'nin de işlemcisi). Bunun haricinde, donanımsal olarak iPad 2'yle epey benzerlik gösteren iPad mini, Ekim 2012'de tanıtılmıştı. Tabletin, Steve Jobs'un vefatının ardından piyasaya çıkması; Jobs'un, küçük tabletler hakkında söylediklerini akıllara getirmişti.

Haberin Devamı

Efsane CEO, 9.7"ten küçük tabletler ve büyük ekranlı telefonlar konusunda alaycı ve sertti. Bu da demek oluyor ki Jobs hayatta olsa, muhtemelen iPad mini'yi göremeyecektik (Steve Jobs öncesi ve sonrası Apple ve ürünlerinin karşılaştırmasını şu yazıdan okuyabilirsiniz). Minik iPad, ikinci jenerasyonuyla epey yol kaydetmiş; üçüncü jenerasyonda ise kullanıcıları sevindiren pek bir yenilik getirmemişti. Bu iki cihazı resmi kanallardan; iPad mini'yi ise üçüncü parti satış kanallarından ve mağazalardan almak mümkün. Dördüncü nesil iPad mini de, yeni iPad Air ve iPad Pro ile birlikte kullanıcılara tanıtılacaktır. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen WWDC'de Apple'ın uygulama mağazası hakkında yayınladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.