Teknoloji iPad Pro’nun USB 3.0 Sürprizi

iPad Pro’nun USB 3.0 Sürprizi

18.11.2015 - 13:37 | Son Güncellenme:

Apple’ın yeni tableti iPad Pro’nun geniş bir biçimde reklamı yapılmamış gizli bir özelliği var. USB 3.0 destekli Lightning bağlantısı. Bu hafta başında iFixit tarafından yapılan açıklamada donanım özelliklerinin USB 3.0’a...

iPad Pro’nun USB 3.0 Sürprizi

Apple’ın yeni tableti iPad Pro’nun geniş bir biçimde reklamı yapılmamış gizli bir özelliği var. USB 3.0 destekli Lightning bağlantısı. Bu hafta başında iFixit tarafından yapılan açıklamada donanım özelliklerinin USB 3.0’a işaret ettiği görülüyor. Ayrıca Apple’da bugün dev boyutlardaki iPad’in dev boyutlarda transfer hızlarına sahip olduğunu açıkladı. Aslında bu değişiklik kabul edilebilir. Çünkü bir önceki iPadler USB 2.0 standardına sahipti.

Haberin Devamı

Teorik olarak maksimumum veri aktarımın 480Mbps ya da yaklaşık olarak saniyede 60 MB. USB 3.0 standardı ise bunun yaklaşık 10 katını sağlıyor. 5Gbps ya da saniyede 625 MB demek. iPad Pro’nun başlıca hatta belkide tek hedefi olan yüksek boyutlarda video ve fotoğraflar ile çalışan tasarımcılar ve stüdyolar için yüksek transfer hızı ölümcül bir etki.

Tabi ki şimdilik bir problem var. Lightning – USB 3.0 adaptörü henüz yok. Dosya transferinde bu dev hızlara ulaşabilmek için Apple’ın aksesuarlarını piyasaya sunmasını beklemek zorundayız. Bazı Apple müşterileri şimdiki USB 2.0 kablolarında USB 3.0’ı desteklemek için bir kaç pinin eksik olduğunu farketti.