Teknoloji iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, Dev Pazar Hindistan’da Satışta!

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, Dev Pazar Hindistan’da Satışta!

19.10.2015 - 12:26 | Son Güncellenme:

Cuma gününden itibaren iPhone 6S ve iPhone 6S Plus için Hindistan satışlarını başlattı. Apple iPhone 6S  için 955, iPhone 6S Plus ise 1.109 dolar satış fiyatı belirledi. Mumbai’de bulunan Apple Store’da gece...

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, Dev Pazar Hindistan’da Satışta

Cuma gününden itibaren iPhone 6S ve iPhone 6S Plus için Hindistan satışlarını başlattı. Apple iPhone 6S için 955, iPhone 6S Plus ise 1.109 dolar satış fiyatı belirledi. Mumbai’de bulunan Apple Store’da gece yarısından itibaren satışa çıkacak. Apple’ın yeni iPhone'ları dünyanın en hızlı büyüyen telefon pazarında piyasaya girerken Apple’ın CEOsu Tim Cook attığı bit tweette iPhone 6S, iPhone 6S Plus için Hindistan'da sıraya giren bütün müşterilere teşekkür etti. Hindistan 1.2 milyarlık nüfusu ile telefon üreticileri arasında bir savaş alanı haline geldi.

Haberin Devamı

Bu yüzden geçen yıl cep telefonu sektöründe en hızlı büyüyen pazar oldu. Araştırma firması IDC’nin raporuna göre geçtiğimiz Kasım ayında Amerika’yı geride bırakarak Çin’in ardından ikinci en büyük cep telefonu pazarı Hindistan oldu. Çin akıllı telefon pazarı %95’lik payıyla şu anda doymuş durumda sadece geride daha önce hiç akıllı telefon almamış bir kaç insan kaldı. Hindistan'da bu durum %30 ve hızla artmaya devam ediyor. Ancak Apple Hindistan'da mutlu değil. iPhone satışları bu yılın ikinci çeyreğinde %93 arttı. Ancak bu sadece Hindistan akıllı telefon pazarının yalnızca %2’si demek oluyor.

Yazarlar