Teknoloji iPhone 7'ye kulaklık girişi eklemek hayal değil

iPhone 7'ye kulaklık girişi eklemek hayal değil

08.09.2017 - 18:25 | Son Güncellenme:

YouTube’da Strange Parts adlı kanalın sahibi olan Scotty Allen iPhone 7'ye kulaklık girişi eklemeyi başardı. Eski bir Silikon Vadisi çalışanı olan Scotty Allen, daha önce kendi iPhone 6s'ini de yapmıştı.

iPhone 7ye kulaklık girişi eklemek hayal değil

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha önce Çin'in Shenzen'de kentindeki dükkanlardan elektronik parçalar toplayan eski bir Silikon Vadisi çalışanı olan Scotty Allen, kendi iPhone 6s'ini yapmıştı. Strange Parts adlı Youtube kanalının sahibi olan Allen, şimdi de iPhone 7’ye kulaklık girişi ekledi.

Tüm yapım sürecini ayrıntılı olarak anlattığı 33 dakikalık video, Allen'in projeye koyduğu çaba miktarını anlamak için en iyi yol olmasına rağmen aslında yaptığı şey, en oldukça basit: Apple’ın 3.5 mm. Lightning adaptörünü alıp bunu doğrudan telefonun içine entegre etmiş.

Beklediğiniz gibi, bu olay inanılmaz derecede karmaşık ve pahalıydı. Allen, Apple'ın adaptörünü entegre etmek için kendi devre kartını tasarlamalı, devre kartı telefona nasıl uyacaklarını bilmeli ve elbette gerçek telefonu kurmalıydı.

Haberin Devamı

Ayrıca Allen'ın tasarımında birkaç sınırlama vardı. Apple’ın Lightning adaptörünün çalışma şekli nedeniyle, telefonu şarj ederken kulaklık jakını kullanmak hala mümkün olmuyor.

Allen'a göre projenin tamamı, binlerce dolara mal oldu. Parçalar ve ekranlar için üç adet iPhone 7 feda etti, aynı zamanda tonlarca Apple kulaklık adaptörü de harcandı.

Yine de, iPhone 7'nizde gerçekten kulaklık girişi olmadan yaşayamıyorsanız, artık en azından var olabileceğini teorik olarak biliyorsunuz. Muhtemelen bir çift Bluetooth kulaklık almak daha kolay olsa bile.