Teknoloji iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor!

iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor!

24.08.2021 - 11:40 | Son Güncellenme:

Apple’ın geçen yıllarda dava konusu olan ‘eski iPhone’ları yavaşlatıyor’ olayına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Gündeme tekrar eski iPhone’ların yavaşlamasıyla gelen Apple’a bu sefer bir çözümle karşılık verildi.

iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor

Yakın geçmişte iPhone'ların , özellikle de eski iPhone'ların performansını düşürdüğü için tartışma yaratan Apple, yeni bir rapora göre bu sorunu çözmedi. Söz konusu sorun kullanıcıların konumunu Fransa yaptığı takdirde çözülüyor.

Haberin Devamı

Fransa meselesi ise geçen yıl gerçekleşen bir davada bizleri karşılıyor. Fransa’daki kullanıcıların iPhone’ları yazılım güncellemesi ile yavaşlattığı için Apple, 25 milyon Euro gibi bir para cezasına çarptırılmıştı. İşte bunlara ek olarak Apple küresel bir güncelleme yayımlamış ve iPhone 7 gibi popüler ancak eski olan telefonların daha hızlı olmasını sağladığını eklemişti.

iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor

Öte yandan böyle söylenmesine rağmen her ülkede ve bölgede aynı performansta kullanıcıların karşısına çıkmıyor iPhone’lar. Haliyle konu hakkında biraz araştırma yapan kişiler, özellikle eski iPhone’ları kullanan( iPhone 7 ve iPhone 8 gibi) kişilerin konumlarını Fransa yaptıkları zaman daha iyi bir deneyime kavuştuğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Hatta bunun için bir test bile yapılmış durumda. iPhone 7’nin kullanım bölgesinin Fransa olarak seçildiği takdirde AnTuTu’dan 298 bin 321 alan telefon, başka bir ülke seçildiği zaman 286 bin 632 puana kadar düşüyor.

iPhone 7’yi hızlandırmanın yolu ‘Fransa’dan geçiyor

Bölgenizi değiştirmek için izlemeniz gereken yollar bulunuyor:

Ayarlar> adınıza, ortamlar ve satın almalar> hesabı görüntüle> ülke/bölge seçeneği> ülke veya bölgeyi değiştir> yeni ülkeyi seçin ve en son sağ üst kısımda kabul ete dokunun. Öte yandan bir ödeme yöntemi seçip, yeni ödeme bilgilerini ve fatura adresinizi girin. Sonra ileriye dokunun ve tekrar giriş yapmanız gerekiyor.