Apple iPhone 8'in kamerası nasıl olacak?

iPhone 8'in kamerası nasıl olacak?

06.09.2017 - 15:41 | Son Güncellenme:

iPhone 8'in arka kamerası nasıl olacak? diye merak edenlere güzel bir haberimiz var. Apple, Tayvan Taichung’da akıllı telefon lens üreticisi Largan Precision’a ait yeni bir tesisin kurulmasına öncülük etti ve bu tesiste “12 megapiksel üstü” kamera lens modüllerinin üretimi için hazırlıklar yapılıyor.

iPhone 8in kamerası nasıl olacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ortaya çıkan raporda, pazar söylentileri gerekçe gösterilerek Largan’ın Apple’ın minimum verim oranını karşılayan tek tedarikçi olduğu iddia ediliyor. Yeni fabrikanın aylık 600 milyon lens modülünün üretimini karşılayacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Largan, Ekim 2017’de üretime başlayacağını ve kamera mercek modüllerinin bu sonbaharda sözde iPhone 8 yerine 2018’de veya daha sonra piyasaya çıkacak iPhone modelleri için kullanılabileceğini öne sürüyor.

iPhone 8’in, geniş açılı ve telefoto lensler için optik görüntü sabitleme özelliğine sahip, dikey olarak konumlandırılmış çift-lensli arka kamerasına sahip olacağı söylentileri yaygın bir şekilde ortalıkta dolanıyor ancak kamerasının kalitesiyle ilgili herhangi bir detay ortaya çıkmadı.

Haberin Devamı

Apple, her yıl iPhone kameralarını geliştiriyor; bu nedenle, bu yıl artan bir MP sayıya sahip olmak kesinlikle mümkün.

Apple’ın iPhone 7, iPhone 7 Plus, 10.5 inç iPad Pro ve 12.9 inç iPad Pro’su da dahil olmak üzere en sonki iPhone ve iPad modellerinin hepsi 12 megapiksel arkaya kamera ve 7 megapiksel ön kamera ile donatılmış durumdalar.

4K Ultra HD çözünürlüğü 3840 × 2160 piksel olan bir TV veya monitörün kabaca 8.3 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğunu ve bu nedenle 12 megapiksellik bir fotoğrafı tam çözünürlükte görüntülemek için yeterli olmadığından megapiksellerin her zaman önemli olmadığını unutmayın.

Bununla birlikte, eğer bu söylenti doğruysa, belki de çok yakın gelecekte 16 veya 18 megapiksel çözünürlükte bir arka kameraya sahip bir iPhone görebiliriz.

Yazarlar