Apple iPhone SE 2 çok popüler bir özellikten yoksun olabilir

iPhone SE 2 çok popüler bir özellikten yoksun olabilir

23.04.2018 - 18:42 | Son Güncellenme:

Apple'ın önümüzdeki ay yeni bir iPhone SE'yi tanıtması bekleniyor. Ancak Apple'ın, en küçük akıllı telefon hayranları için iyi bir haber, olmayabilir. Yeni bir raporda, iPhone SE 2'de kulaklık girişi bulunmadığını iddia ediyor.

iPhone SE 2 çok popüler bir özellikten yoksun olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bazı raporlar Apple'ın bu sene iPhone SE'yi bitirebileceğini öne sürdü. iPhone serisinin geri kalanı için daha ekonomik bir alternatif olsa da Apple'ın kar elde etmesi açısından bunu sürdürmesi mantıklı olmayabilir. Daha kompakt cihazları tercih edenler için ise bu harika bir şey değil.

Apple'ın önümüzdeki ay yeni bir iPhone SE tanıtmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Ancak gelen bilgilere göre, iPhone SE 2'de kulaklık girişi olmayacak.

Yeni iPhone SE'de kulaklık jakı olmayabilir

Apple söylentileri söz konusu olduğunda oldukça iyi bir sicili olan Japon blog Macotakara, iPhone SE 2'de 3.5 mm kulaklık jakı olmayabileceğini iddia ediyor. Apple'ın amiral gemisi cihazlarından yaptığı gibi bu şekilde başka bileşenlere yer açması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu bileşenler ne olabilir? iPhone SE 2'de Apple'ın en yeni cep telefonlarda olduğu gibi Qi kablosuz şarj özelliği bulunabilir. Bunu mümkün kılmak için, iPhone SE 2'de alüminyum gövde bırakılarak iPhone 8 ve iPhone X'te olduğu gibi cam tasarıma geçilmeli.

Yeni iPhone SE'de daha güçlü A10 Fusion işlemci kullanılacak. Touch ID düğmesi ve 2GB RAM'in kalması bekleniyor. Apple'ın kameralarını yükseltip yükseltmeyeceğine dair henüz bir bilgi yok.

Apple'ın iPhone SE 2'yi WWDC'den bir ay önce Mayıs ayında duyurması bekleniyor. Avrasya Ekonomik Komisyonu'ndan son zamanlarda çıkan bir sızıntı, Apple'ın lansman için hazırlıklar yaptığını söyledi.

Gerçekten de yeni iPhone SE bir kulaklık jakı içermiyorsa ve Apple, bu sonbaharda yeni modeller piyasaya sürüldüğünde iPhone 6 serisini sonlandırıyorsa, şirket artık 3.5 mm bağlantı noktasına sahip bir akıllı telefon sunmayacak. Kullanıcılar bunun yerine Lightning ve kablosuz kulaklıklara güvenmeli.

Yazarlar