Teknoloji iPhone X satış rakamları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı geçemedi

iPhone X satış rakamları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı geçemedi

26.12.2017 - 14:56 | Son Güncellenme:

Apple’ın yeni modelleri iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın satış rakamları iPhone 6 ve 6 Plus’ı geçemedi. Bunda iPhone X'in piyasaya geç çıkışının ve fiyatının etkili olduğu söyleniyor.

iPhone X satış rakamları iPhone 6 ve iPhone 6 Plusı geçemedi

2017 yılının modelleri olan iPhone X, 8 ve 8 Plus tüm dünyada satışta ve kullanıcılar tarafından çok sevilerek olumlu geri dönüşler alıyor. Fakat kullanıcıların memnuniyeti, satış oranlarına direkt olarak yansımamış gibi gözüküyor. Bir araştırma şirketi, Aralık ayı itibariyle iPhone satışlarını araştırdı.

Haberin Devamı

iPhone X satış rakamları iPhone 6 ve iPhone 6 Plusı geçemedi

Yapılan araştırmaya göre iPhone X, 8 ve 8 Plus, Amerika’daki satışların yüzde 69’unu oluşturuyor. 2014 yılındaki iPhone 6 ve 6 Plus, satışların yüzde 91’ini kapsıyordu. Bu rakamlara göre iPhone X, 8 ve 8 Plus, iPhone 6’ya göre çok gerisinde kalmış gözüküyor. Yeni iPhone’ların yüksek fiyatları, kullanıcıların eski iPhone’larını değiştirmeye gerek duymaması gibi durumların bu büyük düşüşe sebep olduğu düşünülüyor.

Diğer yandan, Çin’deki satışlar çok umut verici. Şu anda Apple’ın satışlarının beşte birini Çin oluşturuyor ve RBC sermaye piyasaları anketine göre Çinli kullanıcıların iPhone X’i satın alma oranı çok yüksek.