Apple iPhone X, TIME dergisi tarafından 2017'nin en iyi buluşlarından biri seçildi

iPhone X, TIME dergisi tarafından 2017'nin en iyi buluşlarından biri seçildi

17.11.2017 - 18:05 | Son Güncellenme:

TIME dergisi iPhone X'i 2017 yılının en iyi 25 buluşlarından birisi olarak seçti. iPhone X'i dışında TIME'ın listesinde Jibo Robot, Tesla Model 3, DJI Spark, Nintendo Switch, 3 boyutlu basılmış Adidas ayakkabı ve stres çarkı yer alıyor.

iPhone X, TIME dergisi tarafından 2017nin en iyi buluşlarından biri seçildi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

TIME dergisi, 2017 yılının en iyi 25 buluşunun yer aldığı listeyi yayınladı. Listeye göre Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone X, 2017 yılının en iyi icatlarından birisi.

3 Kasım’da birinci dalga ülkelerde piyasaya çıkan akıllı telefon, 2007’de başlatılan iPhone’un ilk en büyük değişimini ve gelişimini temsil ediyor. iPhone X, iPhone’un ikonik Ana Ekran düğmesine sahip değil ve yeni ana ekran hareketini destekleyen yepyeni bir arayüze sahip. Bunun yanında yeni kamera teknolojisini bünyesinde barındıran iPhone X, Face ID adında yeni nesil biyometrik kimlik doğrulamasını sunuyor.

Apple’ın tasarım şefi Jony Ive, Apple’ın iPhone’daki Ana Ekran düğmesini kaldırma kararı ile ilgili “geleceğe baktıklarını” ve en etkili teknolojilerinin bile bir müddet sonra başarısızlığa neden olabileceğini söylüyor. Jony Ive ayrıca iPhone X’in yüksek fiyatı ile ilgili de açıklama yaptı ve bunun etkileyici işlem gücünün bir finansal sonucu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Apple’ın donanım mühendisliği bölümünden sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Riccio, iPhone X’in ilk günden beri gerçekten yapmak istedikleri bir şey olduğuna dikkat çekiyor.

Müşteri ilgisine bakarak iPhone X’in tüketiciler arasında popüler bir teknoloji ürün olduğunu söyleyebiliriz. iPhone X ile ilgi şimdiye kadar yapılan kullanıcı yorumların büyük çoğunluğu olumlu yönde ve bazı açılabilir hatalara ve az sayıda sorununa rağmen piyasayada büyük bir başarı yakaladığı görülüyor.

TIME dergisi tarafından yılın en iyi 25 icatından birisi olarak görülen iPhone X ile birlikte 3D baskılı Adidas ayakkabıları, Tesla Model 3, DJI Spark ve Nintendo Switch gibi ürünlerde listede yer alıyor.