Apple iPhone X üretimindeki aksaklıkların nedeni belli oldu

iPhone X üretimindeki aksaklıkların nedeni belli oldu

25.10.2017 - 16:41 | Son Güncellenme:

Apple’ın iPhone X için tasarladığı biyometrik yüz tanıma özelliği Face ID'nin aksaklıklara neden olacağı söylentileri bir kez daha doğru çıktı. Apple'ın kendi tedarik zincirinin iPhone X'u daha hızlı üretilmesine olanak tanımak için Face ID bileşenlerini azalttığı belirtildi.

iPhone X üretimindeki aksaklıkların nedeni belli oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X'i 2018 yılına kadar satın almanın çok zor olacağını biliyoruz. Yeni bir rapor, durumun iyileştirilmesi için Apple'ın neleri yaptığını gösteren bazı bilgiler sunuyor. Ortaya çıkan raporlar, Apple'ın kendi tedarik zincirinin iPhone X'u daha hızlı üretilmesine olanak tanımak için Face ID bileşenlerini azalttığını bildiriyor. Bloomberg, Apple’ın sessizce “Üretim yapmayı kolaylaştırmak için yüz tanıma teknolojisinin doğruluğundan fedakarlık yapılabileceğini” söylediğini iddia ediyor.

Apple, Face ID'nin hassasiyetinin 1 milyonda 1’lik bir hata payına sahip olduğunu ve eski Touch ID teknolojisindeki hata payının ise 50 binde 1 olduğunu açıklamıştı. Apple doğruluğu azalttıysa, şirket hala Face ID'nin Touch ID'den daha doğru olduğunu iddia edebilir.

Haberin Devamı

Face ID'nin nokta projektörü, yüzüne 30 bin kızılötesi ışın yayan donanımın, iPhone X üretim problemlerinin kalbinde olduğu bildirildi. Bu bileşenlerin sıkıntıya neden olduğuna dair raporlar alındı. Tedarikçi Finisar'ın üretim için Apple'ın sıkı gereksinimlerini karşılamadığı iddia edildi. Sharp ve LG Innotek'in lazer ve mercekleri nokta projektör yapmak için mücadele ettiği ve bir aşamada şirketin nokta projektörlerinin sadece yüzde 20'sinin kullanabileceği bildirildi.

Apple'ın doğruluktaki düşüşü, bu şirketlerin parçaları daha hızlı test etme imkânı verdi ancak Bloomberg bunun Face ID'yi gerçekte nasıl etkileyeceğini açıklığa kavuşturmadığını söyledi. Apple’ın bu kararı aynı zamanda cihazların raflara çıkmadan önceki test sürelerini kısaltıyor.

Analistler, iPhone X’un ilk haftada yalnızca 2 ila 3 milyon adet satacağını tahmin ediyorlar. Bu da cihazın ön sipariş vermesinin çok zor olacağı anlamına geliyor.

Yazarlar