Teknoloji iPhone X ve iPhone SE'nin üretimi sonlanabilir

iPhone X ve iPhone SE'nin üretimi sonlanabilir

10.07.2018 - 18:19 | Son Güncellenme:

Apple, yeni 2018 iPhone modellerine odaklanmak için iPhone X ve iPhone SE modellerinin üretimini durduracağı iddia ediliyor. Şirket 2018 model iPhone'larını Eylül ayı itibariyle tanıtması bekleniyor.

iPhone X ve iPhone SEnin üretimi sonlanabilir

Yakın tarihte yayınlanan bir rapora göre Apple'ın, Eylül ayından sonra piyasaya çıkacak olan iPhone modellerine odaklanması bekleniyor. Analistlere göre, Cupertino merkezli şirket, Apple'ın iPhone X üretimini portföyünde diğer modellere yer amak için yavaş yavaş sonlandıracağını iddia etti. Bunun dışında Apple'ın küçük ekranlı iPhone SE modelinin de üretimi tamamen durdurulabilir.

Haberin Devamı

Apple’ın yeni portföyünde daha büyük ekranlı cihazlara yöneleceği söyleniyor. Apple’ın Hindistan pazarındaki silahlarından biri olan iPhone SE’nin yanında iPhone 6s’i de üretmeye başlaması, iPhone SE için veda zamanının gelmiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

iPhone X üretimini sonlandırmak ise Apple için doğal bir hamle olarak değerlendirilebilir. Telefonun yeni ve farklı versiyonlarını çıkarmasına kesin gözüyle bakılan şirketin bileşen tedarikçileriyle iPhone X için yaptığı özel ve maddi açıdan külfetli anlaşmalardan da kurtulması muhtemel görünüyor.

Şirket bu sayede, yıl sonuna kadar olan 91 milyon adetlik üretim hedefini de yakalamış olacak. Öte yandan Apple, yeni iPhone modellerinin 2019 yılına kadar 92 milyon adet üretilmesini hedefliyor. Mevcut iPhone kullanıcılarının şu an için bir telefon yenileme konusunda isteksiz olmaları da bu kararda etkili olurken, yeni iPhone modelleri ile birlikte satışların da yükselmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Araştırma şirketi BlueFin’in analistlerine göre, 2018 model iPhone’lar için bugüne kadar görülmemiş ölçekte büyük bir talep gelebilir.