Teknoloji iPhone X'i parçalarına ayırdılar

iPhone X'i parçalarına ayırdılar

03.11.2017 - 11:06 | Son Güncellenme:

iPhone X’in satışa sunulması öncesinde parçalara ayırma videosu geldi. İnsanlar iPhone X'in satış kuyruğuna girmeye hazırlanırken cihaz çoktan parçalarına ayrıldı.

iPhone Xi parçalarına ayırdılar

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X dağıtımına bugün başlandı. Apple'ın yeni akıllı telefonun parçalara ayrılmış video görüntüsü YouTube'da gösterime girdi. Muhtemelen birkaç saat içinde iFixit kanalında da göreceğimiz video, yeni tasarlanan iPhone'un iç kısımlarına erken bir bakış sunuyor.

15 dakikalık videoda iPhone X'in diğer modellere kıyasla nasıl farklı olduğunu zaten görebilirsiniz. En önemlisi, sözde L şeklindeki pilin varlığı aslında iç kısımda L-şeklinde düzenlenmiş iki ayrı pil olduğunu ortaya koyuyor.

Ayrıca tüm farklı modüller için konektör yükleri, sensör gövde çentiklerini oluşturan TrueDepth kamera modülü ve merkezdeki kablosuz şarj alanı sızıntılarda görüldüğü gibi.

Apple, iPhone X'in piyasaya sürülmesinden sonra pille ilgili bir ayrıntı açıklamadığından, videoda ikiz pillerin varlığı doğruluyor. Bunun TrueDepth sistemi ve çift kamera sensörleri gibi diğer bileşenler için yer bırakmak için yapıldığı görülüyor. İki pil uyumlu olmasına rağmen, TENAA listesinin sayesinde iPhone X'in 2716mAh'lık bir pil kapasitesine sahip olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Genel olarak, video, iPhone X'in onarılması kolay bir cihaz olmadığını doğruluyor. Apple'ın Super Retina dediği yeni iPhone'un uçtan-uca ekranı üstten sökülüyor ve kasaya menteşe ile bağlı. Arka cam panel, kablosuz şarjı mümkün kılan indüksiyon bobininin üstüne yapıştırılmış.