Teknoloji İstanbul'u Telefonda Fethedin

İstanbul'u Telefonda Fethedin

30.05.2014 - 12:30 | Son Güncellenme:

Ülkemiz tarih açısından oldukça zenginken toplum olarak bu tarihi araştırma, okuma ve öğrenme konusunda oldukça eksik olduğumuz bir gerçek.

İstanbulu Telefonda Fethedin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından üretici bir firmaya yaptırılan “Fetih İstanbul” isimli mobil oyun ise sırasında yaşanan o anları ve o dönemi günümüz koşullarında vazgeçilmezlerden biri olan mobil oyun yolu ile vatandaşlara fark etmeden de olsa aktarmak. kullanıcılarının beğenisine sulan “Fetih İstanbul” tarihe verilen önem den mi yoksa o anları kendi yaşamak isteyenler tarafından mı bilinmez ancak oldukça yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Haberin Devamı

Her iki platformda da ücretsiz olan Fetih İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’ten Ulubatlı Hasan’a, Balta Tokatçı Osman’a ve daha birçok tarihsel karaktere bürünebilme olanağı sağlanmış. 78 bölümden oluşan fetih istanbul senaryo olarak gerçeğine paralel olarak toplam 53 gün süren bir kuşatma senaryosu ile oyunseverlerle buluşuyor. İstanbul’un fethini ilk günden son güne kadar sanal olsa da yaşayabileceğiniz bu oyunda size eşlik eden Mehter Marşı da oyuna ayrı bir etki katıyor.

Sizi geçmişe götürecek, geçmiş ile ilgili bilgiler verecek ve istanbul'un fethini yeniden yaşamanıza yardımcı olacak Fetih İstanbul'un