Teknoloji iTunes'tan büyük plan

iTunes'tan büyük plan

10.12.2016 - 16:19 | Son Güncellenme:

21st Century Fox, Universal Pictures ve Warner Bros gibi büyük stüdyolar, filmlerin erken erişim sürümlerini iTunes'a koymak için Apple ile görüşüyor.

iTunestan büyük plan

Dizi, film konusunda çalışmalarınan devam eden Apple, büyük film stüdyolarının filmlerini iTunes'a eklerse Netflix ve Amazon gibi rakiplerinin de önüne geçebilir. Bu konu hakkında hiçbir resmi karar bulunmamasına rağmen bazı yöneticiler, filmleri iTunes'a sinemalarda gösterime sunulduktan iki hafta sonra gibi erken bir tarihte yayınlamaya hazır olduklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Apple ile stüdyolar anlaşmaya varsa bile önlerinde bazı engeller olacak. Bunlardan ilki, kaybedilen bilet satışlarını telafi etmek için, premium fiyatlar koymak. Bu ücret, tek bir ev için 25-50 dolar arasında değişebilir. Hal böyle olunca da sinemaya gitmek daha mantıklı geliyor. İkinci engel, korsana karşı bazı önlemler almak. iTunes'taki filmlerin kopyalanmasını önleyecek güvenilir bir teknoloji bulunamazsa korsan üreticiler filmleri oradan hemen kopyalayabilir. Üçüncü engel ise bazı sinema şirketlerinin filmlerini beyazperdeden başka bir yerde yayınlamak istememesi.

Birtakım engeller olsa da iTunes planını gerçekleştirdiği takdirde diğer film yayın servislerine kıyasla büyük avantaj kazanabilir.