Teknoloji Jira Nedir, Ne İşe Yarar? Jira Kullanmak, Proje Oluşturmak Kolay Mıdır?

Jira Nedir, Ne İşe Yarar? Jira Kullanmak, Proje Oluşturmak Kolay Mıdır?

04.04.2021 - 05:15 | Son Güncellenme:

Jira, bir proje geliştirme yazılımıdır. Aynı zamanda mevcut projelerdeki hataları tespit etmek ve düzeltmek için de bu yazılım kullanılır. Ana sayfada sırasıyla gösterge paneli, sorunlar, projeler ve diğer paneller yer alır. Başta hukuk ve finans olmak üzere birçok farklı sektörde kullanılan bu uygulama yöntemi ile projelerin takibi çok daha pratik bir şekilde yapılır. Jira nedir, ne işe yarar? Jira kullanmak, proje oluşturmak kolay mıdır? İşte, tüm detaylar.

Jira Nedir, Ne İşe Yarar Jira Kullanmak, Proje Oluşturmak Kolay Mıdır


İnsan kaynakları departmanında da sıklıkla kullanılan jira yazılımı, projelerin ve işlerin kısa süre içerisinde ve en az hatayla tamamlanmasını sağlar.

Jira Nedir?

Gelişmiş bir yazılım olan jira, ondan fazla sektörde kullanılan bir proje oluşturma yazılımıdır. Bu yazılım jira software ve jira core olmak üzere iki ayrı uygulamanın birleşmesiyle geliştirilmiştir. Yeni özelliklerin de eklendiği bu yazılımın içerisinde çeşitli iş yönetimi uygulamaları da mevcuttur.

Jira Ne İşe Yarar?

1- Yeni projeler geliştirmek.
2- Uzun vadeli projelerde süreci hızlı ve hatasız bir şekilde yönetmek
3- Bug tracker özelliği sayesinde yapılan hataları tespit etmek ve düzeltmek.
4- Daha sistemli çalışmak ve mevcut işleri dead line'a kadar tamamlamak.
5- Raporlama ve iş veri analizi yapmak.
6- Veritabanlarını import etmek.

Jira Kullanmak ve Proje Oluşturmak Kolay Mıdır?

Jira yazılımının ara yüzü basittir. Bu nedenle kullanımı oldukça kolaydır. Proje geliştirmek isteyenler ana sayfada yer alan ''projects'' kısmına tıkladıktan sonra ''create project'' kısmına tıklamalıdır. Daha öncesinde hazırlanmış projeleri gözden geçirmek içinse ''view all projects'' kısmına tıklamak yeterlidir. Bu segmede alt alta sıralanan listelenmiş projelerden istediğinizi seçmek ve hata taraması yapmak mümkündür.

''Search'' kısmına projenin adını yazarak da istediğiniz dosyaları aratabilirsiniz ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.