Teknoloji Karşınızda HTC One’ın Kardeş Modeli “One Mini”

Karşınızda HTC One’ın Kardeş Modeli “One Mini”

03.05.2013 - 08:54 | Son Güncellenme:

HTC’nin en akıllı modeli One’ın kardeşi teknoloji dünyasına sızdırıldı! İşte tüm detaylarıyla HTC M4 Yani One Mini!

Karşınızda HTC One’ın Kardeş Modeli “One Mini”

Bir Samsung stratejisini andıran yeni bir hamle bu kez de HTC’den geldi. Geçtiğimiz yıl içinde Güney Koreli üretici devi Samsung’un, rekorlar kıran amiral gemisi Galaxy S3’e kardeş getirmesi mobil dünyayı fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Galaxy Mini, iPad Mini derken özelliklerin indirgendiği fakat tasarım harikasının baki kaldığı akıllı modellere HTC’den gecikmeyen cevap geldi.

Haberin Devamı

HTC M4 kod adını üstlenen yeni akıllı model, aslında HTC’nin amiral gemisi One’ın kardeşi. 4.3 inçlik bir büyüklüğe sahip 720p ekrana sahip One Mini, Android’in 4.2 Jelly Bean sürümü ile çalışıyor olacak. Çift çekirdekli işlemci performansından bir şey kaybetmeyen akıllı model 2 GB Ram ve 16 GB dahili depolama hafızasıyla göründü.

Geçtiğimiz günlerde yer alan 16 GB’lık dahili hafızaya sahip modellerin yaklaşık 8 GB’ının sistem tarafından kullanıldığı bir diğer model de One Mini olacak. Şarj süresi konusunda kullanıcıyı sıkıntıya uğratmayacağından bahsedebileceğimiz 1700 mAh gücünde bir batarya kullanılmış. 4G LTE, HTC Zoe, Ultrapixel teknolojilerine sahip kardeş model HTC’nin Boomsound™ teknolojisini de barındırıyor.

Haberin Devamı

Orta seviye kategorisinde değerlendirilen HTC M4, Haziran ayında raflardaki yerini alması bekleniyor. Alüminyum kasasının estetiğini sağlamlıkla buluşturduklarını vurgulayan HTC, fiyat konusunda henüz resmi bir bilgi paylaşmadı. Bakalım kardeş model, One kadar tercih edilebilir olacak mı?