Populer Bilim Kellik tedavisinde gerçeğe bir adım daha yaklaşıldı

Kellik tedavisinde gerçeğe bir adım daha yaklaşıldı

05.01.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Genetik olarak oluşan kellikler, bu sorunu yaşayan bazı insanlar için sorun olmasada bazıları için dert oluyor ve tedavisini sağlamak için farklı yollar deniyorlar. Saç ektirme, kellik serumları… Hepsi geçici çözümler veriyor ve kalıcı olarak kelliği tedavi etmeye yetmiyor. Şimdi kellik tedavisinde gerçeğe bir adım daha yaklaşıldı.

Kellik tedavisinde gerçeğe bir adım daha yaklaşıldı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Indianapolis’teki Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanlarından gelen gelişmenin saç büyümesine yeni bir ışık tutacağı umut ediliyor. İlk kez laboratuvar ortamında geliştirilebilmiş olan saçlı cilt, kellik tedavisi gerçeğe bir adım daha yaklaştı.

Cilt dokusu üretmenin çeşitli yöntemleri yıllardır geliştiriliyor olsa da gerçeğe yakın cildi taklit etme başarısı çok düşüktü. Kök hücre tedavisininde yapay cilt dokusu geliştirme ve saç dökülmesi için gelecekte olası bir tedavi olabileceği uzun süredir konuşuluyordu. Sonunda bilim insanları farelerin kök hücrelerini kullanarak derinin hem alt hemde üst katmanlarını laboratuvar ortamında geliştirmeyi başardılar. Üzerindeki kıl kökleri de fare vücuduna benzer şekilde geliştirildi. Laboratuvar ortamındaki doku, daha önceki bütün çalışmalardan daha gerçekçi bir sonuç verdi.

Haberin Devamı

Araştırmacılar geliştirilen cildin hem kellik tedavisinde büyük bir adım olacağına hem de insan cildinin farklı bölgelerindeki tedavilerde de daha başarılı sonuçlar alınacağına inanıyor.

Yazarlar