Populer Bilim Kıyametten koruyan uyanık!

Kıyametten koruyan uyanık!

16.04.2010 - 19:30 | Son Güncellenme:

2012'de Dünya yıkılsa bile hayatta kalmaya ne dersiniz? Eğer paranız varsa neden olmasın-mış!

Kıyametten koruyan uyanık


2012'den korkuyor musunuz? ABD'li girişimci Robert Vicino'na göre tek korkmanız gereken şey 2012'de meydana gelebilecek felaket değil. Nükleer bir savaş, gök taşı yağmuru, sosyal anarşi, çok şiddetli doğa felaketleri de geleceğinizi garanti altına almak adına sizi ürkütmesi gereken şeyler. Peki bunlardan kurtulmak mümkün mü? Vicino'ya göre mümkün. Tek yapmanız gereken onun yer altına kurmayı planladığı 20 sığınaktan birinde yerinizi ayırtmak. Toplam 4000 kişilik yer kapasitesine sahip olan bu sığınıklara giriş bileti ise sadece 50 bin dolar!

Sığınaklar sizi nelerder koruyacak?

Vicino'nun sığınakları bunun karşılığında sizi 10 şiddetinde bir depremden, 30 km uzaklıkta meydana gelecek 50 megatonluk bir nükleer patlamadan, 10 gün boyunca 677 dereceye ulaşacak bir sıcak hava dalgasından, radyoaktif, kimyasal ve biyolojik saldırılardan, 500 saat sürecek selden ve saatte 150 km hızla çarpacak 50 kiloluk cisimlerden koruyacak.

Vicino şimdiden 1000 kişinin sığınaklara biletini satın aldığını söylüyor. Eğer sizler de tüm bu felaketler olup biterken ABD'deki Mojave Çölü'nde yerin 15 metre altına kurulmuş sığınaklardan birinde sıcak kahvenizi yudumlamak isterseniz Vicino'nun web sitesinden 50 bin doları nasıl ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.