Teknoloji Klasik fareler çöpe

Klasik fareler çöpe

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgisayar denince akla ilk gelen aksesuvarlardan mouse‘lar da artık topsuz, optik algılayıcılı hatta tuşsuz. Pratiklikleriyle dikkat çeken yeni mouse‘lar internette gezinirken büyük kolaylık sağlıyor.

Klasik fareler çöpe

Klasik fareler çöpe
Bunda buton da yok
Topsuz mouse‘ları biliyorsunuz ama butonsuz olanını duydunuz mu? Apple Pro Mouse‘un tüm yüzeyi tıklama yapabileceğiniz şekilde tasarlanmış. Yapmanız gereken sadece farenin gövdesine hafifçe bastırmak. Özellikle hassas çizim işlemleri sırasında kolaylık sağlayan ürün elips şeklindeki yapısı ile hem sağ el hem de sol el ile kolayca kullanılabiliyor. Görüntüsü de oldukça hoş. Ürünün hassas optik algılayıcısı şeffaf yüzeyler haricinde her yerde rahatlıkla kullanılıyor. Ürünün fiyatı henüz piyasaya sunulmadığı için belirlenmemiş.

Akıllı fare

Microsoft Wheel Mouse Optical, IntelliEye adlı optik algılayıcılı, her zaman yepyeni kalacak bir mouse. İki standart fare düğmesi ve kolay kaydırma sağlayan bir tekerliği bulunan bu fare klasik mouse’ lardaki gibi bir topu olmadığı için her yüzeyde mousepad gerektirmeden kullanılabiliyor, toz ve liflerden dolayı mekanizması bozulmuyor. Kaydırma çubuğu ya da ok üzerine tıklamak yerine tekerleği ileri geri yuvarlamak yeterli oluyor. Fiyatı 25 $ + KDV

Baş parmağa dikkat
Microsoft‘un marifetli farelerinden Trackball Optical, işaretleyiciyi denetlerken baş parmağını kullanmayı tercih eden kullanıcılar için tasarlanmış. Trackball Optical‘da IntelliEye optik algılayıcı, verimli kaydırma ve büyütme için bir tekerlek ve internette ileri geri kolay gezinme için iki ek düğme bulunuyor. Bu düğmeler programlanarak interneti kullanmayı kolaylaştırıyor. Ürünün tek problemi yalnızca sağ elle kullanım için tasarlanmış olması. Fiyatı: 35 $ + KDV

Fare topuna veda

Microsoft IntelliMouse Optical ile geleneksel fare topunu saniyede bin 500 kez yüzeyi tarayan bir IntelliEyeTM optik algılayıcıyla değiştirmiş. İnternette kolay gezinti sağlayan düğmeleri ile interneti araç çubukları veya klavye kullanmadan tarayabiliyorsunuz. Internet‘te ileri veya geri gitmek için yalnızca düğmelerden birine tıklamanız yeterli oluyor. Ayrıca bu düğmeleri kullandığınız programlardaki rutin işlemleri yerine getirmek üzere programlayabilirsiniz. Küçük bir uyarı: IntelliEye algılayıcısı şeffaf cam ve ayna gibi yüzeylerde çalışmıyor. Ayrıca dergi veya gazete gibi yüzeylerde de izleme güçlüğü çekiyor. Fiyatı: 44 $ + KDV

Notebook‘larda Sony imzası

Sony üretmiş olduğu ve VAIO adını verdiği notebook‘larla dünya genelindeki vazgeçilmezliğini bilgisayar dünyasına taşıdı. AMD K6 - 2 550 işlemcili PCG - F610 model bu notebook‘un 128 MB Ram‘le desteklenmiş olması, ALL - IN ONE özelliği taşıması, üzerinde dahili fax - modem‘inin bulunması, Windows ME ve beraberinde gelen Word 2000 fiyatıyla oranlandığında, ürünün ne kadar iddialı hazırlandığını ispatlıyor.

Giriş seviyesindeki bu ürünlere ek olarak daha profesyonel kullanıcıları hedefleyen bir ürün olan PCG - 560, Intel işlemcileri tercih eden kullanıcıların vazgeçemeyeceği bir Sony harikası. PIII 600 işlemcisi, 14.1 TFT ekranı, 8X DVD üzerinden gelen fax - modemi, 6 MB ekran kartı, Windows SE ve Word 2000 ile ofisinizi elinizde taşımanızı sağlayacak.

Masa başında uzun süreler oturamayan kullanıcılar için tasarlanmış bir diğer ürün ise PCG - 580. Intel PIII 650 işlemcili, 192 MB Ram‘li, 12 GB HDD‘e sahip ve en önemlisi 15.1 TFT ekranı olan PCG - 580, ileri düzeyde işlerini yolculuklarında bitirmeye alışmış insanlar için en ideal çözüm önerisi. Ayrıca 6 MB ekran kartının 128 Bit MPEG kartı ile desteklenmesi, multimedia uygulamaları için kullanımı zevkli hale getiriyor.

İş adamları için hem hafifliği hem de performansıyla kolaylık sağlayan ürünlerden biri de PCG - Z505JE. PIII 500 işlemcili, 192 MB Ram‘li 1.5 kg ağırlığında ve 2.5 cm inceliğinde, görülmeye değer eşsiz bir dizayna sahip bir defter ebatlarıyla PCG - Z505JE, kullanıcısına ek bir yük getirmediği gibi tüm masabaşı işlemleri yolculuklar esnasında bitirilebilmeye olanak tanıyor.

Bilgisayarımı cebime koymak istiyorum diyen kişiler içinse çözüm, PCG - C1VN. 600 MHz işlemcili, 128 MB Ram‘li, 12 GB HDD‘li, 8.9 inç UXGA çözünürlüklü bu cihaz, üzerine monte edilmiş kamera ve modem ile video konferanslarınızı kolaylaştıracak nitelikte. Asıl ilginç olansa, bu kadar üstün nitelikli bir makinenin sadece 1 Kg ağırlığında ve 2.9 cm kalınlığında olması. Ürünler hakkında geniş bilgi edinmek için, www.empatibilisim.com.tr adresine veya (0212) 213 82 84 numaralı telefona başvurabilirsiniz.