Teknoloji Haberleri Komputer Cevap Ver!

Komputer Cevap Ver!

20.05.2013 - 10:41 | Son Güncellenme:

Google, Star Trek'te kullanılana benzer konuşan bir bilgisayarı neden bizler de kullanmıyoruz diyerek kollarını sıvadı.

Komputer Cevap Ver

Günümüzde akıllı telefonlar ve tabletler her ne kadar bizlere teknolojik gelişmeler konusunda ışık tutuyormuş gibi görünse de teknoloji tabii ki akıllı telefonlardan ibaret değil. Geçtiğimiz günlerde Google’ın I/O toplantısında gelecekte kullanacağımız teknolojiler tanıtılırken Google neden Star Trek'te kullanılana benzer konuşan bir bilgisayarı bizler kullanmıyoruz diyerek kollarını sıvadıklarını duyurdular.

Haberin Devamı

Google Chrome tarayıcınız üzerinde Google'a girdiğinizde aktif olacak olan bu özellik ile sizler aklınızdaki her soruyu Google’a sesli bir şekilde sorarak cevabını sesli bir şekilde alabileceksiniz. Hiç şüphe yok ki bu gelişme bilgisayar dünyasına bambaşka bir boyut kazandıracak.

Bu haberi okurken bile hemen Google’ı açıp aklınıza gelen ilk soruyu sormak için heyecanlandığınıza eminiz; fakat bu güncelleme şu anda maalesef kullanımda değil. Şirket bu teknolojiyi bizlere sunmak için en az bizler kadar sabırsızlanıyor.

Nasıl Çalışıyor?

Aslına bakarsanız belki de ilk kullanmanın ardından hemen adapte olabileceğiniz oldukça basit ve filmlerden aşina olduğunuz bir sisteme sahip. Örnek vermek gerekirse; Google’a bu hafta sonu hangi aktivitelerin olduğunu sorduğunuzda Google size sesli olarak tüm aktiviteleri sıralıyor. Ya da bulunduğunuz yerden sıkıldınız ve o çevrede bir yerlere gitmek istiyorsunuz. Hemen Google’a önce "Nereye gitsem?" diyorsunuz ve hemen ardından beğendiğiniz yerden ne kadar uzakta olduğunuzu sorduğunuzda istediğiniz tüm bilgilere anında ulaşmış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Google’ın bu teknolojisi ilk duyulduğunda her ne kadar heyecan uyandırıyor olsa da gerçek hayata geçtiğinde ne kadar kullanılabilir olduğu konusunda henüz yorum yapmak için erken. Ancak Google'ın sesinizi tanıyabilmesi ve size cevap verebilmesi gerçekten oldukça önemli ve büyük bir adım.
Bu teknoloji için biraz daha beklememiz gerekse de şimdilik Chrome'un sesli arama özelliğini kullanarak biraz antrenman yapabilir ve bu sayede aradığımız bilgilere daha hızlı ulaşabiliriz.
Yakın gelecekte hayatımıza girecek bu sistem şimdilik her ne kadar basit sorulara cevap verebiliyor olsa da bizleri büyüleyen Star Trek bilgisayarları çok yakında hayatımızın bir parçası olacakmış gibi görünüyor.