Populer BilimKöpekler de klonlandı!

Köpekler de klonlandı!

30.01.2009 - 10:04 | Son Güncellenme:

Güney Kore’de bir biyoteknoloji şirketi, kök hücre teknolojisini kullanarak dünyada ilk kez köpekleri klonladığını açıkladı.

Köpekler de klonlandı

Merkezi Seul’de bulunan RNL Bio şirketinin başkanı Ra Jeong-chan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dişi bir "golden retriever" cinsi köpekten alınan kök hücrelerle, bu hafta 2 siyah yavru köpek yavrusu klonladıkları açıkladı.

Haberin Devamı

ABD, Japonya ve Yeni Zelanda’da bilim adamları şimdiye dek kök hücreleri kullanarak fare, domuz ve geyikleri klonlamışlardı. Ancak kök hücreyle köpek ilk kez klonlanıyor.

Yeni klonlanan 2 yavru köpek "Magic" ve "Stem", klonlandıkları salı gününden beri anneleriyle birlikte yaşıyorlar. Kafalarının önünde ve vücutlarında beyaz lekeler bulunan 2 yavru köpeğin, sağlıklı olduğu belirtildi.

Köpeklerin klonlanıp klonlanmadığının belirlenmesi için bağımsız kurumların test çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi. Ra, projede Seul Ulusal Üniversitesi’nden bir ekiple işbirliği yaptıklarını söyledi.

Şirket başkanı, teknolojiyi ticari kullanıma sunmayı amaçladıklarını belirterek, müşterilerin, köpeklerinin kök hücrelerini depolayabileceklerini ve bu hücrelerle köpeklerinin hastalıkların tedavi edebileceklerini ya da köpeklerini, öldükten sonra klonlayabileceklerini anlattı. Ra, "Burada yeni bir iş alanı görebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Projede çalışan üniversite ekibinin başkanı Lee Byeong-chun ise ekibinin şimdiye dek 35 kadar köpek ile 5 kurdu klonladığını bildirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler