Teknoloji Lenovo Z5, yüzde 95'ten fazla ekran-kasa oranıyla gelecek

Lenovo Z5, yüzde 95'ten fazla ekran-kasa oranıyla gelecek

11.05.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

Lenovo Group Başkan Yardımcısı (VP) Chang Cheng, Lenovo Z5'in ekran kasa oranının yüzde 95'in üzerinde olacağını açıkladı. Çentiksiz bir ekranla gelecek Lenovo Z5, bu zamana kadar yapılmış en yüksek ekran kasa oranına sahip olacak.

Lenovo Z5, yüzde 95ten fazla ekran-kasa oranıyla gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Lenovo'nun Başkan Yardımcısı Chang Cheng resmi Weibo hesabında "geniş ekranlı bir akıllı telefon" tanıtacaklarının işaretini vermişti. Yüzde 95 ekran-kasa oranıyla gelecek Lenovo Z5'in iPhone X trendi yerine yeni bir görünüme sahip olacağını sizlere aktarmıştık.

Cheng, şimdi en yüksek ekran-kasa oranına sahip akıllı telefonun geleceğini iddia etti. Cheng telefonun adını ve tasarımını doğrulamak için yeni bir teaser yayınladı. Akıllı telefon önümüzdeki ay Lenovo Z5 olarak çıkıyor ve yeni görünmtü yüzde 95'in üzerinde bir ekran-kasa oranı sunacağını gösteriyor.

Lenovo Z5'in Mi MIX, Mi MIX 2 ve Mi MIX 2S gibi kapsamlı ekran özellikli akıllı telefonlar piyasaya süren Xiaomi'ye meydan okumak için geleceği tahmin ediliyor. Z5, bir akıllı telefon üzerinde en büyük ekran alanını sunacak. Telefonda üst ve alt çerçeveler yok. Telefonun sol kenarındaki anten bantlarının varlığı, metalik bir şasiye sahip olabileceğini düşündürmektedir. Alt kenarda bir USB-C bağlantı noktası var gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Lenovo Z5, yüzde 95ten fazla ekran-kasa oranıyla gelecek

Cheng'a göre şirket, Lenovo Z5 ile dört teknolojik gelişme ve 18 patentli teknoloji elde etti. Şİirketin kamera, çerçeveler ve anten bantları tarafından kullanılan alanı azaltarak daja büyük ekranlı bir telefon piyasaya sürecek.

Lenovo Z5'in dört teknolojik yeniliğe sahip olacağı iddia ediliyor. Bunlar ekran altına gömülü parmak izi tarayıcı, ekran içi kulaklık ve çevirmeli selfie kamerası gibi bazı gelişmiş özellikler olabilir. Lenovo Z5'in teknik özellikleri hakkında ise bilgi yok.

Lenovo, Çin'de yakın geçmişte Motorola telefonlarını ZUK UI ile satmayı denedi. Ancak, pek sıcak karşılanmadı. Lenovo kısa süre önce K5, K5 Lite ve S5'i piyasaya sürdü. Ayrıca, şirket önümüzdeki dönemde Lenovo Z5 amiral gemisi telefonuna satışa sunacak. Lenovo böylece akıllı telefon pazarındaki payını arttırmayı hedefliyor.

Lenovo Z5'in tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?