Apple LG Display, iPhone X Plus için OLED panel üretebilir

LG Display, iPhone X Plus için OLED panel üretebilir

03.01.2018 - 16:46 | Son Güncellenme:

Samsung, iPhone X için OLED ekranlarının tek tedarikçisi. Ancak Apple yeni iPhone’ları için OLED tedarikçilerini çeşitlendirmeyi planlıyor. LG Display, Apple'ın yeni iPhone serilerinde kullanılacak OLED panelleri tedarik edebilir.

LG Display, iPhone X Plus için OLED panel üretebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, iPhone X için OLED ekranlarının tek tedarikçisi ve Güney Koreli devin sadece bu yıl 200 milyon adede kadar panel hazırlaması bekleniyor. Apple, bu arada, 2018'de üç farklı iPhone X varyantı piyasa sürebilir. Bunlardan ikisinde OLED ekran kullanılacağı konuşuluyor. iPhone üreticisi, Samsung'a olan bağımlılığı azaltmak için OLED ekran tedarik zincirini çeşitlendirmekle de ilgileniyor. Diğer OLED ekran üreticileriyle yapılan anlaşmalar, Apple'ın daha iyi fırsatlar almasını sağlamalı ve iPhone X haleflerini daha uygun fiyatlı hale getirmeli.

Electronic Times'a göre LGH Display, Apple'ın 2018 yılına ait iPhone serisi için 15 milyonu aşkın OLED panelini hazırlayacağı yönünde bir rapor düzenledi. LG halihazırda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'da kullanılan LCD panellerin tedarikçisi. Ancak Samsung, Apple'ın amiral gemisi iPhone X için OLED ekran tedariğine hakim durumda. Geçen hafta, LG Display, iPhone X’ler için hiçbir ekran üretimi yapmadığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

LG Display, iPhone X Plus için OLED panel üretebilir

Bununla birlikte, Apple'ın 2018'de OLED ekranlı iki yeni 5.8 inç ve 6.5 inç iPhone modelini piyasaya sürmesi beklendiğinden, bu durum bu yıl değişebilir. Bugünün raporuna göre, LG Display, Apple'a 6.5 inçlik OLED panelleri sunacak ve Samsung ise 5.8 veya 6 inç OLED panelleri tedarik edecek.

Temmuz 2017'den bu yana Apple'ın akıllı telefonları için LG'nin OLED üretim kapasitesine milyarlarca dolar yatırım yaptığı raporları ortalıkta dolaşıyor. Görünüşüe göre iki firma bu yatırımın meyvelerini bu yıl alacak.

LG Display, yılın ikinci yarısında ilk OLED iPhone sevkiyatına başlayacak. LG Display 2018’de Apple için 15-16 milyon OLED panel üretecek. Samsung her ay 10 milyondan fazla OLED ekran üretebildiğinden Samsung Display'in Apple’ın bir numaralı OLED panel tedarikçisi olmaya devam edeceği söylenebilir.