Teknoloji LG G5 Plastik mi?

LG G5 Plastik mi?

05.04.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

LG yeni nesil amiral gemisi G5’i geçtiğimiz aylarda yapılan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. LG, yeni nesil G5’in arka kapağının alüminyum olduğunu belirtilmişti ama yayınlanan bir video ortalığı karıştırdı.

LG G5 Plastik mi

LG, G4‘te deri kaplamalı arka kapak kullanarak mobil sektörde “kendi segmentinde” bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Deri sizinle yaşayan ve eskiyen bir materyal olduğu için kullanımı belli bir oranda zordu ama deri arka kapağıyla LG G4 rakiplerinden çok daha farklı bir kullanıcı deneyimini ve şıklığı da beraberinde getiriyordu.

Haberin Devamı
İddia: LG G5’in Arka Kapağı Metal Değil!

Güney Koreli üretici rakiplerinin metal kullanmasından ve kullanıcıların da eğiliminin bu yönde olmasından dolayı G5‘te metal malzemeye geçiş yaptığını söyledi. “Yaptığını söyledi” diyoruz zira yayınlanan video ve görseller LG G5‘in arka kapağında plastik üzerine astar ve en sonunda da boya ile metal görünümünün sağlandığı yönünde.

İlginizi Çekebilir: LG G5 Nasıl Başarılı Olur?

Samsung‘un uzun süre alüminyum ve deri görünümlü plastik kullanmasından ders almayan LG‘yi bu noktada eleştirmekte sanırız en doğal hakkımız. Şimdi dilerseniz JerryRigEverything kanalının bu konuda hazırladığı videoyu izleyelim ve LG G5‘in arka kapağının metal olmadığını iddia eden videoya yakından bakalım.

LG‘den yapılan ve resmi olmayan açıklama ise şu yönde oldu. “Arka kapakta hybrit bir yapı var. Yalıtkan antenin gövdeye entegre edilmesi bu şekilde sağlanıyor“.

Haberin Devamı

Bu açıklama kullanıcıları ne kadar tatmin eder ve bu durum karşısında rakipleri LG‘ye karşı farklı reklamlar ile bel altından vurmaya çalışır mı bunu da zaman içinde göreceğiz ama şunu belirtmekte oldukça fayda görüyoruz. Resmi sayfada “Metal Tasarım” yazıp telefon gerçekten de videoda gösterildiği gibi metal değilse bu iş daha çok su kaldırır…

LG G5 çok yakın bir zaman içinde test merkezimize ulaşacak ve Dinçer Karaca ile telefonu sizler için enine boyuna test edeceğiz.

G5‘e yapılmasını istediğiniz testler var mı? Bu konuda da yorumlarınızı bekliyoruz.

4 inç Ekranlara Geri mi Dönüyoruz?