Teknoloji LG V30 dayanıklılık testine sokuldu! Peki LG V30 ne kadar sağlam?

LG V30 dayanıklılık testine sokuldu! Peki LG V30 ne kadar sağlam?

19.10.2017 - 14:48 | Son Güncellenme:

LG'nin yeni amiral gemisi V30, JerryRigEverything adlı YouTube kanalı tarafından dayanıklılık testine tabi tutuldu. Peki LG V30, bükülme, çizilme ve yanma testlerine nasıl tepki verdi?

LG V30 dayanıklılık testine sokuldu Peki LG V30 ne kadar sağlam

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ağustos ayının sonunda tanıtılan LG V30 yurt dışında satışa sunuldu. Daha önce birçok telefona dayanıklılık testi yapan YouTube kanalı JerryRigEverything, ise LG V30'un ne kadar güçlü bir telefon olup olmadığını test etti.

JerryRigEverything'in sağlamlık testi; çizilme, ateş ve bükme bölümlerinden oluşuyor. Çizilme testi, V30 ekranının Gorilla Glass 5 ekranına sahip diğer telefonlar kadar dayanıklı olduğunu kanıtlıyor. Arka yüzeyde yer alan marka ve model isimleri de camın altına yerleştirilmiş. Bu sayede herhangi bir soyulma gerçekleşmiyor. Arka kısım, normal hasarlar karşı oldukça dirençli görünüyor. Ancak parmak izi okuyucusu biraz daha hassas.

Ateş testinde ise ısıya maruz kalan OLED ekranda kalıcı pikseller meydana geldi. On saniyelik temasın ardından ateş ekranda kalıcı beyaz bir leke bırakıyor. Eğilme ise baskı uygulandığı süre boyunca gerçekleşirken kalıcı bir hasara neden olmuyor.