Teknoloji LG V30+ inceleme: 4400 TL'ye değer mi?

LG V30+ inceleme: 4400 TL'ye değer mi?

19.02.2018 - 15:19 | Son Güncellenme:

LG’nin oldukça şık bir görünümünün yanında hızlı performansa da sahip amiral gemisi V30+ modelini inceledik. Ucuz bir telefon olmayan LG V30+, başta Samsung olmak üzere büyük üreticilerin cihazlarına rakip olabilir mi hep birlikte görelim.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

LG'nin en yeni amiral gemisi V30+, piyasada çoğu amiral gemisinde bulunan temel özelliklere sahip. Tasarım açısından harika bir telefon, ancak geç piyasaya sürülmeni etkisiyle istene sonucu almış olmayabilir. Şu an piyasada iPhone X, Galaxy Note 8 ve Huawei Mate 10 Pro gibi rakipleri var. V30+’da bu cihazlarına topraklarında dolaşıyor ve bunlara rakip.

Cihaz temelde isteyeceğini tüm özellikleri size fazlasıyla sunuyor. Hızlı performans, yeterli pil ömrü, üst düzey kamera, su direnci, kablosuz şarj, microSD genişletilebilir depolama alanı hatta kulaklık girişi.

Peki onu rakiplerinden ayıranlar neler? En önemlisi de karşısında Android’li rakipleri Galaxy Note 8 ve Huawei Mate 10 Pro varken fiyatının hakkını veriyor mu?

Haberin Devamı

Tasarım üst düzeye çıkartılmış

V30+, şimdiye kadar kullandığım en iyi tasarlanmış LG telefonu. Metal ve camdoğru yerde doğru şekilde bir araya getirilmiş ve tasarım üst düzeye çıkartılmış.

LG, V30+ ile kullanıcılara daha cazip bir cihazlardan yapma hedefiyle yola çıkmış. Deri LG G4’ten sonra bu denli bir yol izlenmesi normal. Cihazla ilgili sevmeyeceğiniz şey parmak izini aşırı belli etmesi. Çünkü arka taraf ayna gibi parlıyor.

2017'deki en iyi amiral gemileri gibi V30+’da çerçeveler inceltildi. Ekranı mümkün olduğunca genişletildi. Ekranın köşeleri yuvarlak, ancak Samsung Galaxy S8’e kadar değil.

6inç ekran göz önüne alındığında telefonu rahatça kavrayabiliyorsunuz. Ancak metal ve cam birleşim yüzünden elinizden kayma olasılığı yüksek. Kullanırken biraz tedirgin olabilirsiniz.

Cihaz 7.3 mm kalınlığında ve 158 gram ağırlığında. Google Pixel XL ile boyutlandırma açısından eşit seviyede . Bununla birlikte, LG'nin neredeyse aynı boyutta bir şasinin içine yarım inç daha büyük bir ekrana sığdırması da dikkat çekici. İlginç bir şekilde, Samsung Galaxy Note 8'den biraz daha geniş.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi

V30+, elde inanılmaz derecede hafif hissettiriyor. Ben telefonumun biraz ağır olmasından yanayım.

Cihazın solunda ses tuşları, sağında ise SIM ve microSD kart tepsisini bulacaksınız. Aşağı kenarda, USB-C şarj bağlantı noktasının yanında tek hoparlör ızgarası var. Üst kenarda, telefonun Hi-Fi ses özelliklerini deneyimlemeniz 3.5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı ise arka tarafta kameraların altında doğru yerde oturuyor.Galaxy S8 ve Note 8’e göre daha ergonomik bir konumda .Sensörün verdiği tepki son derece hızlı.

Haberin Devamı

LG, IP68 ile su ve toz geçirmez hale getirmenin yanından kablosuz şarj da uygulayarak V30+’ı daha sağlam bir hale getirdi. Kullanılan malzemeler sonucunda da çok dayanıklı olduğu söyleniyor. Bu, camın veya telefonun kırılmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki de.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi

Ekran, telefonun en zayıf özelliklerinden biri

LG, TV'ler için en iyi OLED panellerinden bazılarını ürettiğinden, küçük sürümlerinin de aynı derecede iyi olacağını varsayıyorum. Bu doğrultuda LG V30+, 6 inç büyüklüğünde 1440 x 2880 piksel çözünürlükte P-OLED ekranla geliyor. 18:9 oranındaki ekran, 537 ppi değerine sahip.

Bu kadar veriden sonra gerçeğe dönecek olursak ekran, telefonun en zayıf özelliklerinden biri.

Haberin Devamı

Renkler genellikle hafif soluk. Beyazlar tam beyaz değil (bulanık gbi). Ekran parlaklığı yüzünden HDR / Dolby Vision içeriklerini Netflix'te izlemek neredeyse imkansız.

Açık havada Samsung'un ekranları kadar aydınlık veya net değil. Bu da dürüst olmak gerekirse fotoğraf ve video çekmeyi biraz zorlaştırdı. Görüntüleme açıları da zayıf. Renk kayması Google Pixel 2 XL kadar belirgin olmasa da, bazı açılardan bakıldığında biraz mavi görünüyor. Cihazı yana eğdiğinizde mavi bir renkle karşılaşıyorsunuz.

İnsanlar çoğunlukla OLED'in her zaman bir LCD'den daha iyi olduğuna karar veriyor, inanıyor. V30+’ın ekranı yerine LCD IPS ekranlı iPhone 8 Plus’la daha mutlu olabilirsiniz.

Panel uzun olduğunda okuma ve çoklu görevler için harika. Video için ise pek değil. Örneğin, YouTube'ta videonun iki tarafında siyah çubuklar oluşuyor.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi


Performans kaybı yaşamıyorsunuz

LG V30+’ın ekranı hayal kırıklığı olabilir, ancak performans kesinlikle bu cihazın mükemmel olduğu bir alan. Snapdragon 835 işlemci ve 4GB RAM kombinasyonu oldukça güçlüdür. Uygulamaları açarken veya günlük görevleri yerine getirirkenoldukça hızlı olmanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Cihaz standart olarak 128GB depolama alanı ile birlikte geliyor ancak bu miktarı daha da genişletmek istiyorsanız 256GB'a kadar kartları destekleyen bir microSD yuvası da bulunuyor.

Bu arada LG V30+'ın, V30'dan farkı ne diye de sorabilirsiniz. Aralarındaki tek farkın depolama alanı söyleyebilirim. V30 64GB depolama gelirken V30+ dediğim gibi 128GB depolama alanına sahip.

Google Play Store’da V30+’ı zorlayabilecek tek bir uygulama yok. Kare düşmeleri olmadan tüm oyunları oynayabilirsiniz.

Geekbench 4 puanlarını videodan görebilirsiniz.

Performans açısından sizi en çok etkileyen diğer sunduğu ses. Bir yıl içinde birçok telefonun kulaklık girişini kaldırdığı gören LG, ters yönde ilerliyor. Kulaklık girişi kalıyor ve Hi-Fi Quad DAC ile B & O kulaklık ile destekleniyor.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi

Telefonun yanında gelen Bang & Olufsen kulak içi kulaklıkları telefon taktığınızda Hi-Fi Quad DAC ayarı etkinleştiriliyor. Bu sayede Spotify’dan daha iyi ses alabiliyorsunuz. Herhangi bir Samsung telefondan daha iyi diyebilirim.

Süper pahalı kulaklıklar kullanmanız da gerek yok. Baslar iyi yönetiliyor, bol ayrıntı var ve her şey keskim. Daha iyi bir kulaklık satın alırsanız zevkiniz de o yönde artacaktır.

Bluetooth 5.0 da dahil Wi-Fi performansı mükemmel seviyede. Çağrı kalitesi de oldukça iyi. Gürültüyü ortadan kaldıran mikrofonlar, arka plandaki dikkat dağıtıcı şeyleri kesmede iyi iş çıkartıyor.

Bunlara ek olarak, cihaz Android 8.0 ile çalışmıyor. Android 7.1.1 ile geliyor. Bu hayal kırıklığı yaratabilir. Daha da kötüsü, bazı Oreo aşıkları güncelleme için yıl sonuna kadar bekleyebilir.

Daha önceki V serisi telefonların tuhaf bir özelliği olan ikincil ekran burada yok. V30+’ta herhangi bir yerden kısayollara ve müzik kontrollerine erişim sağlayan kayan menü çubuğuyla işlerinizi halledebilirsiniz.

Arayüz ise gayet hızlı çalışıyor. Ekran kapalıyken saati, tarihi, pili ve diğer bildirimleri gösteren ekran, faydalı bir özellik olmaya devam ediyor.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi


Kamera iPhone 8 Plus veya Huawei Mate 10 Pro ile rekabet edebilir mi??

LG'nin arkasında f/1.6 diyafram aralığına sahip çift arka (ana kamera 16MP, diğeri 13MP geniş açılı), önünde ise f/2.2 değerinde 5MP kamera yer alıyor. Arka kamerayla sürekli bokeh efektli fotoğraflar çekebilirsiniz.

16 MP ana sensör, f/1.6 diyafram genişliğinde ve plastikten ziyade camdan yapılmış bir objektife sahip. İsteyeceğiniz gibi,güzel fotoğraflar çekiyor. Manzara çekimleri özellikle harika görünüyor ve epey ayrıntı yakalıyor. Peki iPhone 8 Plus veya Huawei Mate 10 Pro ile eşleşebilir mi? Bence, hayır.

V30+ ile çekilen fotoğraflar parlak, keskin ve her durumda gürültüyü azaltıyor. Ancak, rekabet edecek kadar renkli değiller. Şöyle kigörüntüler sıklıkla garip bir şekilde değişiyor. İşlem sonrası yoğun bir işlem, makro çekimleri yapay hale getiriyor.

LG V30 ile açık alanda yapacağınız çekimlerin çoğu güzel görünüyor.Geniş diyafram sayesinde ekstra modlara girmeye gerek kalmadan güzelbulanık bir arka plan efekti elde edebilirsiniz.

Düşük ışık performansı iPhone 8 Plus veya Huawei Mate 10 Pro kadar iyi değil. En açık ve en karanlık fotoğraf noktaları arasındaki kontrast diğer telefonlarınki kadar belirgin değil. Yine de dinamik menzil iyi.

Düşük ışıklı çekimler parlakve ışık kaynakları tamamen pozlanmış değil. Özellikle koyu bölgelerde gürültü kalıyor. Dürüst olmak gerekirse, piyasadaki çoğu cihaz ayrıntı yakalamak için gürültüyü yükseltme eğiliminde.

13 MP’lik ikinci lens, ana sensörün optik görüntü sabitlemesinden ve geniş diyafram açıklığından (f/1.9'a karşı f/1.6 ) mahrum kalmış. Geniş açılı lensle oldukça güzel manzara çekimleri yapmak mümkün.

LG'nin kamerada önem verdiği diğer şey video. 4K çekebilen kameralarda sonradan düzgün bir şekilde renk atmak istiyorsanız, görüntüleri S-LOG formatta. çekersinizAncak artık telefonlarda da renk atılmış yani filtreli bir şekilde çekim yapabiliyorsunuz.

V30+’ta her bir görüntüye uyacak şekilde doğru aydınlatma ve doygunluk sağlamak için profesyonel renk sınıflandırması bulunuyor. v30+’ta video filtrelerini UHD ve 16:9 formatlarında kullanamıyorsunuz. Videoyu telefonda düzenlemek isterseniz, V30+ bunu yapmanıza izin verecek bir uygulama da içeriyor.

Telefonda sonuçların iyi olduğu bir takım sinematik efektler, modlar var. En sevdiğim özellik Cine Video içinde yer alan Point Zoom özelliği. Bu, nesneye odaklanmanıza ve düzgün bir şekilde ona doğru yakınlaştırma yapabilmenize olanak sağlıyor. Bununla hem profesyonel hem de küçük eğlenceli videolar kaydedebilirsiniz.

5 MP öne bakan kamera ise tam bir hayal kırıklığı. Aydınlatma ve renkler çoğunlukla iyi görünse de, fotoğrafları bulanık çekiyor.LG'nin kamera yazılımılarıyla ön kamera kullanışlı ve eğlenceli olsa da bu yılın amiral gemisi telefonlarıyla rekabet edebilecek düzeyde değil.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi

Pil ömrü

LG V30+, içinde3300mAh pille geliyor ve kullanıcı tarafından değiştirilemiyor. Bu, bazılarını hayal kırıklığına uğratabilir, ancak, gerçekçi olmak gerekirse arka kapağın açılabilir olması böyle iyi görünümlü bir cihaz yaratmayı imkansız hale getirebilirdi.

Pil ömrü iyi, ancak şu an piyasadaki pek çok telefon gibi harika değil. LG V30+ ile geçirdiğim zaman boyunca, pilim tam bir günü atlatmayı başardı. Yüksek kullanımlı günlerde akşama doğru eve giderken pil tasarruf modunu kullanmam gerektiğini farkettim. Cihaz, normal olankablolu USB-C dışında kablosuz şarj desteği de sunuyor.

Netflix’ten bir saatlik (Wi-Fi,% 60 parlaklık) video akışından sonra şarjım yüzde 11 azaldı. Spotify’da ekran kapalıykenbir saat müzik dinlediğimde şarjım yüzde 6-7 oranında düşüş gösterdi.

1080p'de 90 dakikalık bir film izlediğimde, V30+’ta yüzde 13’lük düşüş yaşandı. Çoğu telefon bu test sırasında en az yüzde 20 düşüş gösterdiğinden bu değerden memnunum.

Peki cihaz ne kadar sürede şarj oluyor? %0'dan 15 dakikada% 30'a, yarım saat sonra% 67'ye ve iki saatin altında ise %100’e çıkabilir.

LG V30+ inceleme: 4400 TLye değer mi

Sonuca bağlıyorum

LG V30+, iPhone 8, iPhone X ve Pixel 2 XL'den önce ilan edildi, ancak bu cihazlardan sonra mağazalara dağıtıldı. Bu da muhtemelen insanların zihinlerinin ön saflarında yer almayacağı anlamına geliyor.

Telefonu kullanmak çok güzel, çarpıcı sesler sunuyor, tasarımı dikkat çekici, performan konusunda teklemiyor ama rakiplerine kıyasla gerçekten önemli bir değişiklik sunmuyor.

Bununla birlikte, kameralar 2017’nin en iyileri arasında yer alamıyor.iPhone 8 Plus ve Pixel 2 XL’den sonra listede kendine rahatça yer bulabilir.

Arka kameranın düşük ışık performansı beklentileri karşılamasa da, dramatik yakın çekimler için Point Zoom, Cine Video, renk sınıflandırması gibi sayısız özelliği ile çok eğlenebilirsiniz.

LG V30+’a ülkemizde 4399 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Şık tasarım
  • İlginç kamera iyileştirmeleri
  • Çarpıcı ses

EKSİLERİ

  • Ekran harika değil
  • Android 7'de sıkıştı
  • LG'nin yazılımı çok iç açıcı değil
Yazarlar