Teknoloji LG, V30'da yer alacak kullanıcı arayüzünü duyurdu

LG, V30'da yer alacak kullanıcı arayüzünü duyurdu

14.08.2017 - 16:49 | Son Güncellenme:

LG'nin merakla beklenen akıllı telefonu V30'un kullanıcı arayüzü duyuruldu. LG, UX 6.0+ adındaki arayüz pek çok yeni özelliği beraberinde getiriyor

LG, V30da yer alacak kullanıcı arayüzünü duyurdu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha önce LG V30'un çalışırken ve fotoğraf çekerken ki görüntülerini sizlerle paylaşmıştık. Şimdiyse LG, V30'un kullanıcı arayüzü duyurdu. UX 6.0+ adındaki arayüz, yeni bir kayan menü, yeni güvenlik seçenekleri, yeni kamera ve Always-On ekran gibi daha birçok geliştirilmiş özellik sunuyor.

LG, yeni kayan menü hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ancak LG V20'nin ikinci ekranına benzer bir işlevi olacağı söyleniyor. Menü açılığında 'sık kullanılan işlevlere hızlı erişim' tarzında bir menü geliyor. Bu Samsung'un Edge menülerine benzetilebilir, ancak Samsung'da olduğu gibi tüm ekranı kaplamayacak.

LG, V30da yer alacak kullanıcı arayüzünü duyurdu

Yeni arayüz, yeni kamera yeteneklerini de beraberinde getiriyor. Kameranın manuel moduna gelen 'Graphy' özelliği sayesinde kullanıcılar, profesyonel fotoğrafçıların ISO, beyaz dengesi, deklanşör hızı gibi ön ayarlarını indirip kullanabilecekler. LG, ayrıca daha hızlı bir şekilde GIF ve film oluşturma özellikleri geleceğini de söyledi.

Haberin Devamı

Always-On Display özelliği de yeniden hazırlandı. 'Araçlar' özelliği sayesinde Always-On ekranına bazı uygulama kısayolları yerleştirilebilecek. Ayrıca LG UX 6.0+ ile birlikte Always-On ekranından müzikçalara erişebilir ve ekrana bir resim koyabilirsiniz.

LG, V30da yer alacak kullanıcı arayüzünü duyurdu

LG V30'daki güvenlik özellikleri LG'nin önceki akıllı telefon UX'lerinden daha gelişmiş. Yüz tanıma özelliğini kullanarak V30, telefonun ekranı kapansa bile ön tarafa bakan kamerayı kullanarak anında açılabilir. Diğer telefonlardan farklı olarak önce güç düğmesine basmaya gerek yok. Ses Tanıma, bir düğmeye basmak veya ekranı hızlıca kaydırmak zorunda kalmadan V30'ın kilidini açmak için kullanıcının sesi ile kendinden üretilen anahtar kelimelerin (ideal olarak üç ila beş hecenin birleşimi) birleşimini kullanıyor. Qualcomm Aqstic ses UI teknolojisi, çok az pil gücü gerektiren her zaman dinlenen yetenekler için desteklenmektedir.

UX'ün hissi bile kullanıcıların tercihlerine göre uyarlanabilir. LG V30'daki haptik geri bildirim, telefonun zil sesi ile eşleştirilebilen çeşitli titreşim kombinasyonları ile özelleştirilebilir.

Haberin Devamı

LG V30 modeli 31 Ağustos'ta Berlin'de resmiyet kazanacak.