Teknoloji LG ve Here Technologies otonom araçlar için güçlerini birleştirecek

LG ve Here Technologies otonom araçlar için güçlerini birleştirecek

29.12.2017 - 13:38 | Son Güncellenme:

LG, otonom araçlar için yeni bir çözüm sunmak için dijital haritalama ve konum servisleri sağlayıcısı Here Technologies ile ortaklık kurdu. Bu çözüm LG'nin telematik teknolojisi ile HERE'ın harita ve konum servislerini bir araya getirecek.

LG ve Here Technologies otonom araçlar için güçlerini birleştirecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

LG ve Here Technologies sürücüsüz otomobiller için yeni bir platform oluşturmak üzere işbirliği yapacaklarını duyurdu. Bu anlaşma doğrultusunda LG’nin telematik teknolojisi Here’ın Open Location Platform adlı açık konum platformundaki harita verileriyle birleştirilecek. Aynı zamanda sürücüsüz otomobiller için güvenli bir veri iletişim dağıtım noktası oluşturulacak.

LG, 2013'ten beri küresel telematik pazarında lider konumda ve Here bugün 100 milyonun üzerinde otomobilde lider olan harita verileri ve yer hizmetlerinin lider sağlayıcısı.

Sistem tam olarak geliştiğinde, kendinden tahrikli araçların en önemli iletişim merkezi telematiği olacak. Bu sistemler kameralar, radar ve lidar gibi mesafe ölçen bileşenlerden yararlanacak. Bu sayede trafik işaretlerini, hız limitlerini, şerit çizgilerini, dur işaretlerini ve daha fazlasını algılamaları mümkün olacak. Özelleştirilmiş bir sürüş bilgisi oluşturmak için bu bilgiler art arda analiz edilecek ve otonom araçların telematik sistemlerine iletilecek.

Haberin Devamı

LG'nin sunduğu telematik çözümler, GPS, Bluetooth ve Wi-Fi gibi iletişim teknolojilerini destekliyor. LG mühendisleri, LTE'den dört veya beş kat daha hızlı 5G ürünleri geliştirmek için çok çalışıyor ve buna ek olarak gecikme süresi %90 oranında azaltıyor. Bunlar, yaklaşmakta olan özerk araç çalışmaları için kesinlikle mükemmel olacak.

Sözü edilen teknolojinin hangi araçlarda kullanılacağı henüz bilinmiyor.