Teknoloji LG, Yılı 60 Milyonluk Telefon Satışı İle Kapadı

LG, Yılı 60 Milyonluk Telefon Satışı İle Kapadı

27.01.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

Güney Kore’nin yükselen yıldızı LG, akıllı telefon pazarında sunduğu başarılı satış performansı ile birçok rakibine adeta taş çıkartıyor diyebiliriz…

LG, Yılı 60 Milyonluk Telefon Satışı İle Kapadı

Televizyon, beyaz eşya, yazılım ve diğer birçok elektronik konularında çözüm sağlayan ve geliştirdiği ürünler ile birlikte çoğu zaman öncü firmalardan biri olan LG, 2015 yılını oldukça güzel geçirmişe benziyor. Birçok konuda güzel işlere imza atan şirket, açıklanan rapora göre geçtiğimiz yıl içerisinde tam 60 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmeyi başardı. Arkasına Android’in gücünü de katan firma, böylelikle pek çok rakibini de geçti. pBahsi geçen raporda, LG’nin 2015 yılının son 3 ayında 15.3 milyon adet akıllı telefon sattığı bilgisi yer almakta. Nitekim satılan modellerin yaklaşık olarak 11 milyonu, 4G LTE bağlantı özelliğini de destekler durumda.

Haberin Devamı

Ki bu da hem ülkemizde hem de Dünya’da 4G’nin yaygınlaştığını ve daha fazla kullanıcıya hitap etmeye başladığını kanıtlar nitelikte./p pGelelim firmanın geçtiğimiz yıl elde ettiği gelir ve kar oranlarına. 2015 yılında tam 3.26 milyar dolar gelir elde etmeyi başaran LG, bunun yanı sıra 207 milyon dolarlık kârı ile birlikte yılı kazançlı bir şekilde kapatmayı başardı. Zira 2014 yılında daha kötü bir performans sergileyen şirket, kârını neredeyse yarı yarıya arttırdı diyebiliriz. Bu da gidişatın olumlu yönde olduğunu gözler önüne seriyor./p p2016 yılına dair oldukça güzel umutlara ev sahipliği yapan LG, özellikle akıllı telefon sektöründeki artışını daha da yukarılara çıkarma niyetinde. Özellikle şirketin G5 ve V11 gibi yeni amiral gemi modelleri ile nasıl bir başarı elde edeceği merak konusu.